Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SON DAKİKA FLAŞ HABER! Milyonların Beklediği O Rakam Açıklandı

SON DAKİKA FLAŞ HABER! Milyonların Beklediği O Rakam Açıklandı

EKONOMİ 3.01.2023 10:19:00 0
SON DAKİKA FLAŞ HABER! Milyonların Beklediği O Rakam Açıklandı

Milyonlarca kişinin beklediği rakam bugün saat 10.00 itibariyle belli oldu. Memur maaş zammı için belirleyici olacak Aralık enflasyon oranı TÜİK tarafından bugün açıklandı. Memur enflasyon farkı belli oldu. 

Yeni memur maaşları için milyonlarca kişi 'Ocak 2023 memur zammı ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak' sorusuna odaklanmıştı. Öte yandan memur zammı bu yıl ek zam ile belirlenecek. 6 aylık enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı ve refah artışı ile yeni memur maaş hesaplama işlemi yapılacak. Masada memura ek zam için 3 hesap bulunuyor. İşte ek zam rakamlarıyla kuruşu kuruşuna polis, öğretmen, hemşire dahil 15 meslekte tüm yeni memur maaşları hesaplama tabloları...

Memur maaşları, Ocak zammı ile beraber artarak milyonların alım gücü yükselecek. Memur zammı hesaplama tabloları gündemdeki sıcaklığını artırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret örneğinde olduğu gibi memur zammı 2023 ile maaşlara ek zam şeklinde yansıyacak sosyal refah düzenlemeleri için hükümete talimatını verdi.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLDU?

- 2023 Ocak memur zammı ne kadar oldu?

- 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

- Memur maaşları kaç TL oldu?

- Masadaki 3 ek zam hesabı ne?

- En düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar kaç TL oldu?

- Ek zamlı memur zammı ne zaman açıklanacak?

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Buna göre enflasyon aylık bazda 1,18 yıllık bazda ise yüzde 64,27 olarak gerçekleşti.

6 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 15,39 olarak gerçekleşti. Bu rakam refah payı hariç Ocak 2023 SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı oldu.

Enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil memur ve memur emeklisi zam oranı ise 16,47 oldu.


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °