Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SON DAKİKA FLAŞ HABER ‘Martılar' Isparta’dan Çekiliyor

SON DAKİKA FLAŞ HABER ‘Martılar' Isparta’dan Çekiliyor

ISPARTA 5.09.2023 13:26:00 0
SON DAKİKA FLAŞ HABER  ‘Martılar

Isparta’da her köşede gördüğümüz ve halk arasında Scooter olarak bilinen Elektrikli Motorlar şehirde artık olmayacak. Ulaşım uygulamalarının Türkiye’deki öncüsü olan Martı Şirketi Isparta’dan çekilme kararı aldı.

HER KÖŞEDE SOOOTER 

AMAÇ; ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMAKTI

2018’de kurulan Martı, İstanbul, Ankara gibi öncelikle Büyükşehirlerde kısa zamanda popülerleşti ve Elektrikli Scooter uygulamasının kullanımı oldukça yaygınlaştı. Isparta’da ilk olarak 2020 yılında küçük bir çevrede faaliyet göstermeye başlayan şirket zamanla büyüyerek şehrin farklı bölgelerine de yayıldı. Bir süre sonra şehrin sokaklarında yoğun olarak Martı markalı yeşil Scooterlar görülmeye başlandı.

MARTILAR ISPARTA’DAN ÇEKİLİYOR…

Fakat Elektrikli Scooter ile ulaşımın yaygınlaşması işi Isparta’yı karlı bir pazar olarak gören başka Elektrikli Scooter uygulamalarının cihazları da şehrin farklı noktalarında yer yer görülmeye başladı. Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; söz konusu şirketin bir süre sonra bu cihazların eskisi gibi rağbet görmemesini gerekçe göstererek Isparta’dan çekilme kararı aldı.    


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °