Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

SON DAKİKA FLAŞ HABER Karar Belediye Meclisinden Geçti; Isparta’da Su Fiyatları Zamlandı

SON DAKİKA FLAŞ HABER Karar Belediye Meclisinden Geçti; Isparta’da Su Fiyatları Zamlandı

ISPARTA 10.05.2024 16:23:00 0
SON DAKİKA FLAŞ HABER  Karar Belediye Meclisinden Geçti;  Isparta’da  Su Fiyatları  Zamlandı

Belediye Meclisi, Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan 2024 Yılı Gelir Tarifesi raporunu oy çokluğu ile kabul etti. Buna göre; 4 ila 5 ton arası su fiyatları 10 liraya yükseltildi. 1 ila 3 ton arasında fiyat artışı olmadı ve bu tarife yine 1 TL olarak uygulanacak.

Isparta Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

2024 YILI GELİR 

TARİFESİ GÜNCELLENDİ

Toplantıda, gündemin 9. Maddesinde yer alan ‘Belediyemiz 2024 Yılı Gelir Tarifesinin güncellenmesinin görüşülmesi’ konusu ele alınarak karara bağlandı. Bu doğrultuda hazırlanan Tarife Komisyonu raporu Komisyon Başkanı Musa Macit tarafından okundu ve Belediye’nin Gelir tarifesinde yer alan bir çok hizmet kaleminin fiyatlarında güncelleme yapıldı. 

4 İLA 5 TON ARASI SU 

FİYATI 10 LİRAYA YÜKSELDİ 

Bunlardan birisi de 5 yıldır zam yapılmayan içme suyu tarifesi oldu. Bilindiği gibi, Isparta’da son 5 yılda su fiyatlarına zam yapılmamıştı. Giderlerdeki artış ve su tasarrufunun sağlanması adına 4 ila 5 ton arası su fiyatları 10 liraya yükseltildi. Ancak 1 ila 3 ton arası yine 1 TL olarak uygulanmasına karar verildi. 

AK PARTİ KABUL, CHP RED,

MHP ÇEKİMSEL OY KULLANDI 

Söz konusu raporun Komisyon Başkanı Musa Macit tarafından okunmasının ardından Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, raporu komisyondan geldiği şekliyle meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor Ak Partili Meclis üyelerinin kabul, CHP’li Meclis üyelerinin red ve MHP’li meclis üyelerinin çekimser oyu ile oy çokluğuyla kabul edilerek meclisten geçti. 


Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °