Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

SON DAKİKA! Meteoroloji Uyarmıştı! Isparta’da Kar Yağışı Başladı

SON DAKİKA! Meteoroloji Uyarmıştı! Isparta’da Kar Yağışı Başladı

ISPARTA 15.01.2021 09:46:00 0
SON DAKİKA!
Meteoroloji Uyarmıştı! 
Isparta’da 
Kar Yağışı 
Başladı
Isparta’nın aylarca beklediği kar nihayet geldi. Isparta dahil olmak üzere bugün Akdeniz Bölgesinin birçok yerinde hava sıcaklıkları 4 derece birden düşecek. Isparta merkezinde ise kar yağışı başladı. İşte detaylar...
 
Ülke genelinde etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde Isparta’da da işaretlerini göstermeye başladı. Güne yoğun bulutlu ve soğuk bir havayla başlayan Isparta’da saat 11.00 sularında şehrin yüksek kesimlerindeki Dere, Yenice, Işıkkent gibi mahalleler beyaza büründü. Ardından şehrin alt bölümleri olan Kaymakappı Meydanı ve oradan da Davraz Mahallesine inen kar yağışı devam ederken, trafiğe kapalı yol bulunmadığı bildirildi.
PAZAR GÜNÜ DE KAR YAĞACAK
Meteoroloji, Bakanlar üzerinden gelen kar yağışının yarın yağmura dönüşeceğini ve Pazar günü ise tekrar kar yağacağını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahminlerinde Isparta’da 3 gün boyunca kar ve yağmur yağışı etkili olması bekleniyor. Meteoroloji bugün Isparta merkez ve genelinde hava sıcaklıklarının 4 derece birden düşeceğini bildirdi. Gece saatlerinde gece saatlerinde Ş. Karaağaç tarafında beklenen kar yağışı günün ilerleyen saatlerinde Isparta şehir merkezine kadar ulaşmış durumda. Cumartesi günü yani yarın Isparta’da karla karışık yağmurun görüleceği tahmin ediliyor.
 
Özellikle Isparta’da bu kış mevsimi boyunca şuana kadar henüz yağmamış olan ve adeta dört gözle beklenen kar, şu saatlerden itibaren kendini hissettirmeye başladı. Peki Isparta’da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteorolojinin tahminlerine göre; bugün gün boyu devam edecek kar yarın yerini karla karışık yağmura bırakacak. Ancak, Pazar günü tekrar kar yağışının sürmesi bekleniyor. Dolayısıyla Pazar günü yağan kar kalınlığının 5 ila 15 cm arasında olacağı belirtiliyor.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °