Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Son Dakika HABER Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Flaş Açıklama; 3’lere Kadar Düşmüştü Ancak, Yine 8’e Yükseldi

Son Dakika HABER Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Flaş Açıklama; 3’lere Kadar Düşmüştü Ancak, Yine 8’e Yükseldi

ISPARTA 16.06.2020 15:52:00 0
Son Dakika
HABER
Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Flaş Açıklama; 
3’lere Kadar 
Düşmüştü Ancak, 
Yine 8’e Yükseldi
Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta’da Koronavirüs vaka sayısının geçmişte 3’lere kadar düştüğünü belirterek, “Ancak, bugün itibariyle 7’si Hastanede 1’i de evde takip edilen olmak üzere toplam 8 Koronavirüs vakamız var” dedi.

Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta’nın Koronavirüs bilançosunu açıkladı. Konuşmasında, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda kurallara uymaya davet eden Vali Seymenoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın TSE’den aldığı ‘Güvenli Oda’ belgesinin takdim töreninde konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“ISPARTA MASKE TAKILMAZI
ZORUNLU OLAN İLLER ARASINDA”
Vali Seymenoğlu açıklamasında; “Bilindiği gibi ülke olarak Koronavirüsle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Türkiye genelinde tedbirler uygulanmaktadır. İlimizde maske takma zorunluluğu vardır ve dışarı çıkan herkes maske takmak zorundadır. Pandemi süreci başta ekonomi olmak üzere en az kayıpla atlatılması için tedbirler büyük önem taşımaktadır.
“ISPARTA’DA GEÇMİŞTE 3’LERE KADAR
DÜŞEN VAKA SAYIMIZ 8’E YÜKSELDİ”
450 bin şehir nüfusu olan Isparta’da, dışarıdan gelen mevsimlik tarım işçilerini ve turizm anlamında gelenleri de hesaplarsanız daha yüksek insanın hareket olduğu şehrimizde 7 hastanede, bir de evinde takip edilen pozitif vakamız var. Bunu daha da altlara çekmiştik. Geçmişte 3’lere kadar düşmüştü. Dışarıya iş için gidiyorsunuz birisiyle temasa geçiyorsunuz onda virüs varsa size de bulaşıyor ve şehrinize gelince etrafınıza bulaştırıyorsunuz. Onun için tedbirleri elden bırakmamak lazım” diye konuştu.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °