Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SON DAKİKA HABER Türk Sinemasının Duayen İsimlerinden Fatma Girik Hayatını Kaybetti; SDÜ Fahri Doktora Vermişti

SON DAKİKA HABER Türk Sinemasının Duayen İsimlerinden Fatma Girik Hayatını Kaybetti; SDÜ Fahri Doktora Vermişti

ISPARTA 24.01.2022 07:13:00 0
SON DAKİKA 
HABER 
Türk Sinemasının Duayen İsimlerinden Fatma Girik Hayatını Kaybetti; 
SDÜ
Fahri Doktora
Vermişti
Türk Sinemasının Duayen İsimlerinden olan ve uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik, 79 yaşında hayatını kaybetti. Bilindiği gibi; ‘Türk Sinemasının Dört Yapraklı Yoncası’ olarak adlandırılan 4 Kadın Sanatçıdan birisi olan Fatma Girik’e Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından 20 Nisan 2006 tarihinde Fahri Doktora ünvanı verilmişti.
 
TÜRK SANAT DÜNYASI YASTA
Geçirdiği kalça ve beyin ameliyatlarının ardından zorlu bir süreç yaşayan Fatma Girik, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Tedavi nedeniyle 20 yıl yaşadığı Bodrum'dan İstanbul'a dönüp buradaki evine yerleşen Yeşilçam'ın usta ismi bugün hayatını kaybetti.  
SDÜ TARAFINDAN KENDİSİNE
FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERİLMİŞTİ
Türk Sinemasının Duayen İsimlerinden olan ve ‘Türk Sinemasının Dört Yapraklı Yoncası’ olarak adlandırılan 4 Kadın Sanatçıdan birisi olan Fatma Girik’e Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından 2006 tarihinde Fahri Doktora ünvanı verilmişti.
DÖRT YAPRAKLI
YONCADAN BİRİSİYDİ
20 Nisan 2006 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene; Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray ve Filiz Akın ile birlikte katılan Fatma Girik ile birlikte diğer üç sanatçıya Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu kararı ile Türk sinemasına katkılarından dolayı "Fahri Doktora" unvanı verilmişti.
O KARARI DÖNEMİN
REKTÖRÜ BAYDAR OKUMUŞTU
Törende SDÜ Senatosu'nun kararını o tarihde SDÜ Rektörü olan Metin Lütfi Baydar okumuş ve Türk toplumunun bir dönemine damgalarını vuran sinema sanatçılarına "Fahri Doktora" unvanı vermekten onur duyduklarını söylemişti. Rektör Baydar, ayrıca Girik, Koçyiğit, Şoray ve Akın'ın Atatürk önderliğinde başlayan sosyo ekonomik kalkınma ve modernleşme çabasına filmleriyle önemli katkıda bulunduğunu da kaydetmişti.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °