Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

SON DAKİKA HABER Seçmeli Ders Tercih Süresi Uzatıldı

SON DAKİKA HABER Seçmeli Ders Tercih Süresi Uzatıldı

ISPARTA 24.01.2022 12:11:00 0
SON DAKİKA 
HABER 
Seçmeli Ders 
Tercih Süresi
Uzatıldı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), seçmeli dersler için tercih sürecini olumsuz hava şartları nedeniyle 7 Şubat’a uzattı. Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, Bakanlığın bu kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamayla öğrencilerin seçmeli ders tercihi ile ilgili başvuru sürecinin 7 Şubat saat 17.00’a kadar uzatıldığı duyuruldu.
 
Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için tercih süresinin normalde 21 Ocak Cuma günü sona ereceğinin anımsatıldığı açıklamada, Ortaokul ve liselerde seçmeli derslerin seçimi için tercih sürecinin, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin okula gidememesi dolayısıyla gelen talepler doğrultusunda 7 Şubat’a kadar uzatıldığı belirtildi.
AKÇİL; “BU DURUM, ŞUANA KADAR HENÜZ TERCİHİNİ
YAPMAMIŞ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR İMKANDIR”

 Tüm öğrencileri ‘Kur'an-ı Kerim’, ‘Peygamberimizin Hayatı’ ve ‘Temel Dini Bilgiler’ konularındaki seçmeli dersleri seçmeye davet eden Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün yapılan duyuruda Ortaokul ve Liselerde din, ahlak ve değerler alanı seçmeli dersleri seçim sürecinin 3 Ocak 2022 Pazartesi günü itibariyle başlamış ve normal şartlarda 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecekti. Ancak, Bakanlık seçmeli dersler için tercih sürecini olumsuz hava şartları nedeniyle 7 Şubat’a uzattı. Bakanlığın bu kararı tabiki bizleri çok mutlu etti. Zira, daha bu konuda tercih yapmamış öğrencilerimiz vardı. Onlar da böylece, rahat bir tercih yapma imkanı bulmuş olacaklar.
“TERCİHİNİZİ YAPIN,
GELECEĞİNİZE YÖN VERİN”
Bu doğrultuda, Ortaokul ve Liselerde okuyan öğrencilerimiz ‘Kur'an-ı Kerim’, ‘Peygamberimizin Hayatı’ ve ‘Temel Dini Bilgiler’ konularının seçmeli dersler alanına giren dersleri seçme hakkına sahiptirler. Bu seçme sürecindeki başvuru süresi ise 7 Şubat tarihine kadar devam edecektir. Tüm öğrencilerimizin bilgisine sunuyorum” dedi.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °