Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SON DAKİKA HABER ITSO’da 1 Ekim’deki Yönetim Seçimlerinde; Metin Çelik Resmen Aday

SON DAKİKA HABER ITSO’da 1 Ekim’deki Yönetim Seçimlerinde; Metin Çelik Resmen Aday

ISPARTA 2.09.2022 14:10:00 0
SON DAKİKA
HABER 
ITSO’da 1 Ekim’deki Yönetim Seçimlerinde; 
Metin Çelik
Resmen Aday
Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında (ITSO) 1 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak olan yönetim seçimlerinde Başkanlığa ilk aday olan Metin Çelik bugün yaptığı basın toplantısı ile adaylığını resmen açıkladı.
 
Türküye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı 365 Oda ve Borsada yasal seçim süreci başladı. TOBB’dan odalara resmi bir yazı gitmediği için gözler, genel seçim takvimine çevrildi. Bu doğrultuda, odalar seçim tarihlerini bir bir açıklamaya başladı. Buna göre Isparta’da gerek Isparta Ticaret ve Sanayi Odası gerekse Isparta Ticaret Borsası seçimlerini 1 Ekim 2022 olarak belirlediklerini geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklamışlardı.
METİN ÇELİK
ADAYLIĞINI
RESMEN AÇIKLADI
Açıklanan seçim takvimine göre; Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında başlayan adaylık sürecinde ilk aday isim de belli oldu. Metin Çelik İnşaat’ın Sahibi İnşaat Mühendisi Metin Çelik ITSO Başkanlığı için bugün resmen aday olduğunu açıkladı.
Bugün saat 16.00’da Barida Hotels’de gerçekleştirilen Adaylık Açıklama Toplantısına; Çelik’in yanı sıra çok sayıda İşadamı katıldı. ‘Başkan Metin Çelik’ Sloganları ve alkışlarla salona giren Çelik, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Değerli Basın Mensupları, Değerli Arkadaşlarım Ve Çok Değerli Misafirler ..
Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adaylığımı Resmi Olarak Açıklayacağım Basın Toplantımıza Hoşgeldiniz , Şeref Verdiniz ..       
Sayın Basın Mensupları;
‘’*Isparta İçin Birlik .’’
Mottosu İle Ortaya Çıktığımız Bu Kutlu Yolda Sizlerin De Katkısı İle Proje Ve Fikirlerimizi Isparta Kamuoyuna Süreç İçinde Açıklamak İçin Buradayız.
Kuşların Tek Kanatla Uçamayacağı Realitesinden Yola Çıkarak, El Birliği İle Ispartamızı Hakettiği Potansiyele Ulaştırmak İçin Buradayız.
Coğrafi Konumu İle Türkiye’nin En Şanslı İllerinden Biri Olan Isparta’yı, Bir Üretim Üssü Yapmak İçin Buradayız.
Itso’yu, Aktif Olarak Sahada, Üyesinin Yanında Ve Ispartalı Dinamiklerle Eş Güdümlü Çalışacağı Bir Yapı Kurmak İçin Buradayız.
Bütün Bunları Yaparken; Kırmadan, Dökmeden  İlimizin Bütün Dinamikleri İle Temas Kurarak ‘’Birlikten Kuvvet Doğar.‘’ Atasözüne Uygun Şekilde Hizmet Vermek İçin Buradayız.
Kıymetli Basın Mensupları; Metin Çelik Olarak Beni, Sizler Ve Tüm Isparta Kamuoyu Yakinen Tanırsınız. Ancak, Bu Hareket Benim Öncülük Edeceğim, Isparta’ya Hizmet İçin Biraraya Gelen Genç,Dinamik, Çalışkan, Dürüst Ve Başarılı Arkadaşlarımızdan Oluşan Bir ‘’Birlik’’ Hareketidir.
Bu Harekete Destek Vererek El Ve Gönül Birliği İçinde, Isparta’ya Daha İyi Hizmet Edebilme İmkanını Bizlere Sağlamış Olacaksınız. Bu Çalışmaları Yaparken Bizler; Itso Yönetimi Olarak, Hiç Kimseyi Dışlamadan, Akıl Ve Vicdan Sahibi Her Kişi Ve Kesimle Temas Kurarak, Partiler Üstü Bir Anlayışla, Hizmet Kervanımızı Yürütmek İstiyoruz. Ayrıntılı Projelerimizi Ve Fikirlerimizi Önümüzdeki Günlerde Yine Sizlerin Aracılığı İle Isparta Kamuoyu’na Aktaracağız.
Değerli Basın Mensupları,
Toplantımızın Bu Bölümünde ‘’Metin Çelik Kimdir?’’ Ve Bugüne Kadar Ne Yapmıştır ?
Onları Kısaca Kamuoyuna Açıklamak İstiyorum.
1960 Isparta Doğumluyum . Rahmetli Babam Mehmet Necati Çelik Isparta’nın Tanınmış Halıcılarındandır.
Askerden Döndükten Sonra Aldığı Görev Gereği Sıhhıye Memurluğu Yapmış Ve Bu Nedenle Doktor Lakabını Almıştır.
Tahsil Hayatımın Tamamı Isparta’da Geçti. O Zamanlar Yeni Açılan Isparta Devlet Mimarlık Ve Mühendislik Akademisinin İnşaat Bölümününden 1982 Yılında Mezun Oldum. Gençlik Yıllarımızda, Isparta Sevdalısı Olan Büyüklerimizin Dereboğazı Yolu Ve Davraz Kayak Merkezi Hayalleri İle Büyüdüm. 
Yine O Günlerde, Isparta’ya Üniversite Kurulması Çalışmalarının Bizzat İçerisinde Oldum. O Gün Hayal Olarak Görülen Bu Projelerin Hepsi, Çok Şükür Bugün Gerçekleşmiştir. Sebep Olanlardan Allah Razı Olsun.
Askerlik Görevimden Sonra 1985 Yılında Metin Çelik İnşaat Şirketini Kurdum.
1986 Yılından İtibaren Çeşitli İnşaat İşlerinde; Tünel, Köprü, Sulama, İçme Suyu, Okul, Lojman, Pancar Silosu, Telekom Santral Ve Konut İnşaatları Yaparak Çalışma Hayatıma Devam Ettim.
2003 ‘Ten Sonra Ispartasporumuz Da 2 Dönem Mali İşler As Başkanlığı Görevlerini Yürüttüm.
Yine 2005’ten İtibaren Isparta Ticaret Sanayi Odası Meclisimiz De Meclis Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı Görevlerinde Bulundum. Ticaret Odamızla İlgili Fiyat Tespit Komisyonları, İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları, Teknokent Yönetim Kurulu Çalışmalarına Katıldım.
2009 Yılından İtibaren De Isparta Sevdalısı 8 Arkadaşımla Atabey’de Kurduğumuz Hayvancılık Süt Üretim Tesisimizi Isparta Ya Kazandırdık. 
Bu Arada Okullarımızda, Aile Birliği Başkanlığı, Babamın Ölümünden Sonra Yükseköğretim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği Görevlerinde De Bulundum.
Yine Isparta Ve Burdur’da Üniversite Öğrencilerimize Yardımcı Olmak İçin Seminer Ve Konferanslara Konuşmacı Olarak Katıldım.
2016-2017 Yılında Yeniden Öğrenciliğe Başlayarak Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Ve Siyaset Bilimi Bölümünde Yüksek Lisansımı Tamamladım.
Ispartamıza ‘TOBB’ Tarafından Kazandırılan, Sanayi İçerisindeki Endüstri Meslek Lisesinin Yapımı Ve Hepimizin Gurur Kaynağı Olan ‘ITSO’ Ekonomi Kampüsümüzün Temelinden Çatısına Kadar Yapımının Her Aşamasında Görev Aldım. Bu Güzel Eserleri Ispartamıza Kazandıran Destek Veren Herkese Ve Kurumlarımıza Teşekkür Ederim. Bu Konuda Bizlere Güvenmenizi, Yanımızda Olmanızı Ve Desteklerinizi Bekliyorum” dedi.



Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °