Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Son Dakika HABER Emeklilerin Beklediği Müjde Geldi; Bayram İkramiyelerini O Tarihlerde Olacaklar

Son Dakika HABER Emeklilerin Beklediği Müjde Geldi; Bayram İkramiyelerini O Tarihlerde Olacaklar

ISPARTA 12.07.2020 08:09:00 0
Son Dakika 
HABER
Emeklilerin Beklediği Müjde Geldi; 
Bayram 
İkramiyelerini
O Tarihlerde 
Olacaklar
Emeklilerin bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih belli oldu. Peki Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?
 
Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceğine yönelik soru işaretleri yanıt buldu. Bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Dini bayramlardan önce her yıl emeklilere 1000 TL ikramiye veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli ve hak sahiplerinin farklı tarihlerde bankaya giderek mağduriyet yaşamaması için Kurban Bayramı ikramiyelerinin emekli aylıkları ile birlikte hesaplara yatırılacağını bildirdi. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?
 
Kurban Bayramı'nın birinci günü bu yıl 31 Temmuz’a denk geliyor. Emeklilere Kurban Bayramı’nda da ikramiye verilecek. Bu ikramiye her yıl bayramdan önce veriliyor Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemeleri öne çekilmişti. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?
 
Bakan Selçuk, zamlı Temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK’lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur’lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını ifade etti.
Ayrıca, Bakan Selçuk Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlarımızın Ağustos ayına ilişkin aylıklarının, Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle Temmuz aylık farkının, Ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin birlikte ödeneceğini kaydetti.
Bu kapsamda Ziraat Bankası’ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz’da, 3. 4. ve 5. Gününde aylıklarını alanlar da 29 Temmuz’da ödemeler gerçekleştirilecek. Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerimize ise 28 Temmuz’da ödeme yapılacak.
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Kurban Bayramı 2020 yılında 31 Temmuz’da başlayacak. 30 Temmuz ise arefe günü olacak.
Kurban Bayramı 1. Gün: 31 Temmuz Cuma
Kurban Bayramı 2. Gün: 1 Ağustos Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Gün: 2 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 4. Gün: 3 Ağustos Pazartesi
 
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °