Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SON DAKİKA HABER Belediye Meclisi’nden Geçti. Halk Otobüslerine; 2 Milyon TL Destek

SON DAKİKA HABER Belediye Meclisi’nden Geçti. Halk Otobüslerine; 2 Milyon TL Destek

ISPARTA 8.07.2022 09:41:00 0
SON DAKİKA
HABER 
Belediye Meclisi’nden Geçti. Halk Otobüslerine; 
2 Milyon TL 
Destek
Isparta Belediye Meclisi, Halk Otobüslerinin Belediye’den talep ettiği ‘Taşıma Desteği’ için Kooperatife 2 milyon liralık destek verme kararı verdi.
 
Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 10.00’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
HALK OTOBÜSLERİNE
2 MİLYONLUK DESTEK
Toplantıda gündemin 4. Maddesinde yer alan; Belediyemiz Özel Halk Otobüsleri Uygulamasına S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin Gelir Desteği ile ilgili talebinin görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. Bu doğrultuda, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu okudu. Raporda; “Halk Otobüsleri tarafından gönderilen talep dilekçesinde uzun süredir dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik dalgalanmaya bağlı olarak aşırı derecede artan akaryakıt fiyatları kamu hizmeti veren ve zarar gözetmeksizin hizmetlerini aksatmayan halk otobüsü esnafımızı derinden vurmuştur. Diğer grupları gelen maliyetleri anında tüketiciye yansıtırken, Toplu taşıma esnafı bunu yansıtamamakta ve aşırı derecede mağdur olmaktadır. Akaryakıt, asgari ücret, yedek parça vb. giderlere gelen zamlar göz önüne alındığında taşıma hizmetlerinin yürütülmesinde ekonomik olarak güçlük yaşandığı belirtilmektedir.
Ücretsiz veya indirimli taşınan yolcu sayısının arttı ve bunu da esnaf üzerinde büyük bir yük olduğu belirtilmekte, 15 Aralık 2021 tarih ve 31700 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kanun kapsamına istinaden S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine 21 milyon liralık gelir desteği verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sora Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan ve mecliste okunan raporu meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °