Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

SON DAKİKA FLAŞ HABER TMSF Başkanı Değişti; Haydaa Oldu mu Şimdi?

SON DAKİKA FLAŞ HABER TMSF Başkanı Değişti; Haydaa Oldu mu Şimdi?

ISPARTA 8.07.2021 06:21:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER 
TMSF Başkanı Değişti; 
Haydaa
Oldu mu
Şimdi?
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal görevden alınarak yerine Fatin Rüştü Karakaş atandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmenle diyaloğu üst düzeyde olan ve 5 defa Isparta’ya gelip ITKM inşaatını gezen ve ITKM’nin bitirilmesinde büyük emek ve desteği olan Muhiddin Gülal’ın görevden alınması Isparta adına ‘zamansız’ bulundu.
 
GÜLAL GÖREVDEN ALINDI
YERİNE KARAKAŞ ATANDI
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı. Gülal'ın yerine Fatin Rüştü Karakaş atandı. Atamaya ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Aynı kararla Yusuf Öksüzömer'in de TMSF üyeliğine ataması yapıldı.
ISPARTA’YI TANIYOR VE
ITKM KONUSUNA HAKİMDİ
Bilindiği gibi, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, 2019 seçimlerinde göreve gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in en sık görüştüğü ve Isparta’ya getirdiği isimlerden birisiydi. Başkan Başdeğirmen’in de son olarak geçtiğimiz hafta ITKM’nin Kültür Merkezi bölümünün açılışında Isparta’ya 5 defa geldiğini açıkladığı isimdi. ITKM’nin TMSF’ye devredilmesinden bu yana sürekli Isparta’ya gelip yaptığı inceleme ve görüşmelerle konuya çok hakim bir isim olan Muhiddin Gülal’ın görevden alınması hem Isparta hem ITKM’nin tamamen bitirilmesi konusunda büyük bir talihsizlik oldu.
GÜLAL, ITKM’Yİ EYLÜL AYI SONUNA
KADAR TAMAMEN BİTİRECEKTİ
TMSF’de yapılan son değişiklikle görevden alınan Muhiddin Gülal bilindiği gibi en son gittiği il Isparta oldu. Zira, Gülal geçtiğimiz Pazartesi günü yani 5 Temmuz 2021 tarihinde Isparta’ya gelmiş ve ITKM’nin Kültür Merkezi bölümünün açılış töreninde yaptığı konuşmasında, ITKM’nin isminin bundan böyle Isparta Meydan AVM olduğunu, AVM bölümündeki dükkanların % 70’inin kiracılara verildiğini ve Eylül ayı sonu itibariyle AVM bölümünü de tamamlayarak hizmete açacaklarını açıklamıştı.
YENİ BAŞKAN VE ITKM
Yapılan bu değişiklikle şimdi Isparta’nın önünde yeni başkanı ITKM konusuna hakim oluncaya kadar çaba göstermesi gibi bir durum var. Bu da belli bir zaman alacağından ITKM’nin AVM bölümünün zamanında tamamlanamama endişesi çıkmış durumda.
YENİ BAŞKAN
ERDOĞAN’IN HEMŞEHRİSİ
Peki, TMSF’nin yeni başkanı Fatin Rüştü Karakaş kimdir?
1968 yılında Rize'de doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi'nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi aldı. 1992 yılında Teftiş Kurulunda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. Şekerbank'ta 2013 yılı Ocak ayına kadar çeşitli görevler üstlendi. Bir süre BDDK Kurul Üyeliği yapan Fatin Rüştü Karakaş, 2019'da TMSF Kurul Üyeliğine atandı.

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °