Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

SON DAKİKA FLAŞ HABER O Konu Komisyona Havale Edildi, Cuma Günü Karara Bağlanacak; İşte Otobüslere Ücretsiz Binişlerde Son Durum!

SON DAKİKA FLAŞ HABER O Konu Komisyona Havale Edildi, Cuma Günü Karara Bağlanacak; İşte Otobüslere Ücretsiz Binişlerde Son Durum!

ISPARTA 7.03.2022 12:41:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER 
O Konu Komisyona Havale Edildi, Cuma Günü Karara Bağlanacak; 
İşte Otobüslere 
Ücretsiz Binişlerde
Son Durum!
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifinin bazı kesimlerin otobüslere ücretsiz binişini iptal etmesi ile başlayan süreç Belediye Meclisine taşındı. Başkanlık tarafından verilen ve Halk Otobüslerine biniş başına destek verilmesini öngören önerge Mecliste oy birliği ile kabul edildi. Komisyona havale edilen konu Cuma günkü Meclis toplantısında karara bağlanacak.

 
Isparta Belediyesi’nin Mart Ayı olağan meclis toplantıları bugün başladı. Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında belediye meclis salonunda saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞKANLIK MAKAMINDAN
MECLİSE ÖNERGE
Bugünkü mecliste toplam 10 gündem maddesinin okunmasının ardından Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlık makamının da bir önergesinin olduğunu belirtti.
BAŞDEĞİRMEN; “HALK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİ
BENİ ZİYARET EDEREK DERTLERİNİ ANLATTILAR”
Başkan Başdeğirmen, bu konuda yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, sadece ülkemizde değil, dünyada büyük bir ekonomik sıkıntı var. Özellikle akaryakıt fiyatları anormal bir şekilde artışa devam ediyor. Bu doğrultuda, bugün Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifinden Başkan ve yaklaşık 60 arkadaşımız beni ziyaret ederek bıçağın kemiğe dayandığını artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade ettiler ve belediye olarak destek vermemiz talebinde bulundular. Bende kendilerine bugün meclis toplantımızın olduğunu konuyu meclisin gündemine getireceğimi ifade ettim.
“HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİMİZ
BIÇAK KEMİĞE DAYANDI DEDİ”
Bu doğrultuda şimdi başkanlık makamının önergesi olarak Halk Otobüslerinin bu zor döneminde destek olmak için otobüslere binen kişi başına destek noktasında bir önergemiz var ve bunu sizlerin oylarına sunuyorum” dedi.
ÖNERGE OY BİRLİĞİ
İLE KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha sonra söz konusu önergeyi okudu ve meclisin onayına sundu. Söz konusu önerge tüm parti gruplarının oylarıyla oy birliğiyle kabul edildi.
KOMİSYON RAPOR
HAZIRLAYACAK
Daha sonra yine oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen konu hakkında komisyon hazırlayacağı raporu önümüzdeki Cuma gün gerçekleştirilecek olan Belediye Meclisinin Mart ayı son toplantısında meclise sunacak.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °