Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Son Dakika FLAŞ HABER Isparta Halkının Merakla Beklediği; İşte MERKEZ ISPARTA Projesi

Son Dakika FLAŞ HABER Isparta Halkının Merakla Beklediği; İşte MERKEZ ISPARTA Projesi

ISPARTA 14.08.2020 13:23:00 0
Son Dakika
FLAŞ HABER 
Isparta Halkının Merakla Beklediği; 
İşte 
MERKEZ ISPARTA 
Projesi
HABER: YUNUS ÖZLER 
Belediye tarafından projelendirilerek uygulamaya başlanacak olan ve e
ski Fuar Alanı olarak bilinen Kolçelik Kavşağı’ndan Petek Sanayi girişine kadar olan alanın imara açılmasını öngören ‘MERKEZ ISPARTA’ projesi Belediye Meclis Üyelerine tanıtıldı ve Meclisten ‘Oybirliği’ ile geçti.
 
Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Ağustos ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
‘MERKEZ ISPARTA’ PROJESİ
MECLİS ÜYELERİNE TANITILDI
Belediye Meclisinin bugün yapılan toplantısında gündemin altıncı maddesinde bulunan; Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan 120 hektar alanda yapılan merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun onaylanmasının görüşülmesi konusu ele alındı.  
Bu doğrultuda; İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Ören tarafından okundu. Söz konusu raporda; “İlimiz Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan 120 hektar alanda yapılan merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun onaylanması Komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.
YENİ OLUŞACAK O YERLEŞİM BİRİMİNDE İKAMET EDECEK OLANLAR TÜM İMKANLARA KOLAYLIKLA ULAŞABİLECEK
Raporun okunmasının ardından Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen
Söz konusu proje ile ilgili tanıtım sinevizyon gösterisinin ekranlara verilmesini istedi. Bunun üzerine yaklaşık 10 dakika süren söz konusu proje sinevizyon sistemiyle Belediye Meclis Üyelerine tanıtıldı. Projede sosyal donatı alanından camisine, eğitim alanlarından sosyal tesislere kadar tüm birimlerin ayrıldığı ve orada oluşacak yerleşim biriminin başta kolay ulaşım olmak üzere tüm imkanlara sahip olacağı vurgulandı.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Söz konusu rapor daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA’MIZA
HAYIRLI OLSUN”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu projenin Isparta için büyük bir vizyon olduğunu belirterek; “Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi./YUNUS ÖZLER 
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °