Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

SON DAKİKA FLAŞ HABER Isparta Belediyesi Performans Programı Meclisten Geçti; Çekimser Kaldılar…

SON DAKİKA FLAŞ HABER Isparta Belediyesi Performans Programı Meclisten Geçti; Çekimser Kaldılar…

ISPARTA 5.11.2021 13:52:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER 
Isparta Belediyesi Performans Programı Meclisten Geçti; 
Çekimser
Kaldılar…
Isparta Belediyesi 2022 Yılı Performans Programı, oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada Ak Partililer ‘kabul’, CHP ve İYİ Partililer ‘red’ oyu verirken, MHP’lilerin ise ‘çekimser’ oy kullandıkları görüldü.
 
Isparta Belediyesi’nin ‘Bütçe Ayı’ olarak bilinen Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.
CHP’Lİ KARACA; “PERFORMANS PROGRAMININ
YETERLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
9 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda, en önemli madde Isparta Belediyesi’nin 2022 yılı Performans Programı’nın görüşülmesi oldu. Program hakkında ilk söz alan CHP’li Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Hasan Karaca; “Evet, Belediyemizin Performans Programını incelediğimizde biz yeterli olmadığını düşünüyoruz. Isparta’yı hep birlikte yönettiğimizi ifade etmenize rağmen programda öğrencilerin görüşleri alınmamış. Örneğin, Öğrenci Konseyinin görüş ve önerileri programda yok. Program kitapçığını incelediğimizde bir takım hataların olduğunu görüyoruz. Bu kitapçık tamamlanmadan önce son halini size de sormamışlar diye düşünüyoruz” dedi.
MHP’Lİ GÖKER; “GEÇEN
YILKİ PROGRAM DAHA İYİYDİ”
Belediye Meclisinin MHP’li Üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker de Isparta Belediyesinin 2022 Performans Programı hakkında söz alarak; “Program kitapçığını incelediğimizde geçen yılki programın daha detaylı ve doyurucu olduğunu görüyoruz. Bu yıl birçok konuya programda yer verilmemiş. İş edinme kurslarında kursiyer sayısının yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz. Ayrıca, yerel basında abonelikte abone olunan gazete sayısının 6’dan 5’e düşürüldüğü görülüyor. Yerel basına destek verilmeli ve tüm gazetelere abone olunmalıdır. Ulusal basından çok yerel basına destek verilmesi daha isabetli olacaktır. Metrobüs hattı projesini programda göremedik. Bu ve bunun gibi birçok program ve proje yok” dedi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “PANDEMİ DÖNEMİ YAŞADIK”
Belediye’nin 2022 Yılı Performans Programı ile ilgili muhalefetten gelen eleştirilere cevap veren Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında; “Hasan bey konuya öğrencilerden girdi. Ancak, programda Üzüm Pazarı, yerel basına destek, halk otobüslerine destek gibi bir çok konu bulunmaktadır. Oğuzhan beyin söylediği yerel basın konusunda ise tüm gazetelere belediye olarak aboneyiz. Bu konuda herhangi bir sorun yok. Meslek Edindirme Kursları konusunda ise biliyorsunuz pardemi dönemi yaşadık. 1,5 yıl sadece biz değil devlet kurumları da kurs açamadı. Onun için kursiyer olmaması normal” dedi.
MHP’LİLER ‘ÇEKİMSER’ KALDI
Performans Programı hakkında yapılan görüşme ve konuşmaların ardından program meclis üyelerinin onayına sunuldu ve programa Ak Partililer ‘kabul’, CHP ve İYİ Partililer ‘red’ oyu verirken, MHP’lilerin ise ‘çekimser’ oy kullandıkları görüldü. Böylece, Isparta Belediyesinin Performans Programı 17 Kabul, 8 Çekimser ve 6 red ile oy çokluğuyla kabul edilerek meclisten geçti.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °