Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Son Dakika Flaş Haber Isparta Belediyesi’nden Müthiş Hizmet; Cenazelere V.İ.P Ulaşım

Son Dakika Flaş Haber Isparta Belediyesi’nden Müthiş Hizmet; Cenazelere V.İ.P Ulaşım

ISPARTA 7.06.2021 12:32:00 0
Son Dakika
Flaş Haber 
Isparta Belediyesi’nden Müthiş Hizmet; 
Cenazelere
V.İ.P 
Ulaşım
ÖZEL HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Belediyesi bundan böyle cenazeleri il dışına uçakla gönderecek. İl dışına cenaze nakil sayısı arttığından, hem personel bakımından hem de yakıt ve risk yönünden sıkıntıya düşülmemesi için Isparta Belediyesi ile Türk Hava Yolları arasında protokol imzalanması konusu Belediye Meclisinin gündemine geldi.
 
Isparta Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in il dışında olması sebebiyle Meclis 1. Başkanvekili Gülsüm Tunçbilek başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
CENAZELERE V.İ.P HİZMET
MECLİS GÜNDEMİNDE
Toplantının 3. Maddesinde bulunan; İl dışına cenaze nakil sayısı arttığından, hem personel bakımından hem de yakıt ve risk yönünden sıkıntıya düşülmemesi için Isparta Belediyesi ile Türk Hava Yolları arasında protokol imzalanmasının görüşülmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
GÖZGÜN; “”YURDUMUZUN DÖRT BİR
YANINA CENAZE GÖNDERİYORUZ”
Belediye Meclis üyesi ve Mezarlıklar Müdürlüğünden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, medya32’ye konu ile ilgili olarak yaptığı özel açıklamada; “Bilindiği gibi, Mezarlıklar Müdürlüğümüzden her gün il dışına personelimiz ve aracımızla yurdumuzun dört bir yanına cenaze gönderiyoruz. Öyle ki, Edirne’den Şırnak’a kadar gönderdiğimiz cenazeler oluyor.
“CENAZE HİZMETLERİNDE ‘UÇAK’
FAKTÖRÜNÜ DEVREYE SOKACAĞIZ”
Takdir edersiniz ki, personel ücretleri, akaryakıt giderleri ve araç yıpranmaları gibi bu hizmet bize bir hayli pahalıya mal oluyor. Bunun yanı sıra, cenazeler günlerce süren yolculuktan sora defnedilebiliyordu. Bu uygulama ile zamandan da büyük tasarruf sağlanmış olacak. Biz de bu doğrultuda, cenaze hizmetlerinde ‘Uçak’ faktörünü devreye sokacağız. Bundan böyle cenazeleri artık uçakla göndereceğiz. Biz buradan cenazeyi uçağa bindireceğiz, hangi ile gidiyorsa o ilin belediye yetkilileri ve tabi ki doğal olarak cenaze yakınları cenazeyi havalimanından alıp defnedecekler. Cenaze hizmetlerinde böyle güzel bir hizmeti Belediye meclisimizin karar vermesinin ardından uygulamaya koyacağız” dedi.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
RAPOR HAZIRLAYACAK
Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Gülsüm Tunçbilek söz konusu gündem maddesini Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi için oya sundu. Oy birliği ile ilgili komisyona havale edilen konu hakkında İmar Komisyonu, hazırlayacağı raporu Haziran ayı son meclis toplantısının yapılacağı Cuma günü meclise sunacak.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °