Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SON DAKİKA FLAŞ HABER! Halk Otobüslerinin Beklediği Karar Meclisten Geçti; Destek Var Zam Yok!

SON DAKİKA FLAŞ HABER! Halk Otobüslerinin Beklediği Karar Meclisten Geçti; Destek Var Zam Yok!

ISPARTA 11.03.2022 12:52:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER! 
Halk Otobüslerinin Beklediği Karar Meclisten Geçti; 
Destek Var
Zam Yok!
Isparta Belediye Meclisi, Halk Otobüslerinin fiyat güncelleme talebini görüşerek, otobüs başına 14 bin 700 TL destek verilmesine ve biniş ücretlerinde de hiçbir zammın yapılmamasına karar verdi.
 
Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
OTOBÜS BAŞINA 14 BİNH 700 TL DESTEK VERİLECEK,
BİNİŞ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILMAYACAK
Toplantıda gündemin 11. Maddesinde yer alan; ilimizdeki toplu taşımadan faydalanan ücretsiz yolcuların ulaşım bedellerinin biniş başına destek verilmesinin görüşülmesi konusunu görüştü. Konu ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu okudu. Söz konusu raporda; “Halk Otobüslerinin fiyat güncelleme talebi 7 Mart 2022 tarihli dilekçesi ile belediyemize ulaşmıştır.
Talep dilekçelerinde; dünyanın içinde bulunduğu ekonomik dalgalanmaya bağlı artan akaryakıt fiyatları kamu hizmeti veren ve zarar gözetmeksizin hizmetlerini aksatmayan halk otobüsü esnafını derinden etkilediğini akaryakıt fiyat artışları, gelir – gider dengesin bozduğunu, vatandaşa hizmet götürme noktasında halk otobüsü esnafını zor durumda bıraktığını belirtmiş ve bu durumdan dolayı fiyat güncelleme talebinde bulunmuşlardır.
Ancak, yapılacak zammın gümümüz ekonomik şartları da göz ününe bulundurularak ve halkımızı da zor durumda bırakmamak için 25 Aralık 2021 tarihli resmi gazetede yayımlanan 7349 sayılı kanunun 9’uncu maddesine istinaden üç ay süre ile aylık araç başına belediyemizce 14 bin 700 TL destek verilmesine, bu süre zarfında da vatandaşlarımıza otobüs ücretleri de hiçbir zam yapılmaması komisyonumuzca uygun bulunuştur” denildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sora Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan ve mecliste okunan raporu meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti. 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °