Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SON DAKİKA FLAŞ HABER Çok Fena Vuracak Meteoroloji Kar ve Sağanak İçin Uyardı; Isparta KAR – KIŞ KIYAMET!

SON DAKİKA FLAŞ HABER Çok Fena Vuracak Meteoroloji Kar ve Sağanak İçin Uyardı; Isparta KAR – KIŞ KIYAMET!

ISPARTA 11.04.2022 15:31:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER 
Çok Fena Vuracak Meteoroloji Kar ve Sağanak İçin Uyardı; 
Isparta 
KAR – KIŞ 
KIYAMET!
Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yayınladığı hava tahmin raporuyla korkuttu. Nisan ayında kar ve kar nedeniyle yolların kapanacağı uyarısı yapıldı. Kar yağacak iller arasında Isparta da var.
 
Türkiye bahara kavuştum derken kışa kısa bir dönüş yapacak. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bazı illere kar yağışı bir çok ile de kuvvetli yağışlar geliyor. Meteoroloji bugün beklenen yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Osmaniye ile Hatay ve Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli olacağını duyurdu. Meteoroloji ayrıca kar uyarısı da yaptı. İşte 11 Nisan hava durumu raporu...
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Muş, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Osmaniye ile Hatay ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
 
Yağışların yarın Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya) yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunuyor.
 
Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri konusunda uyarı yapıldı.
NİSAN AYINDA KAR BEKLENEN YERLERİN LİSTESİ
Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamada, soğuyan havanın beraberinde yağmur ve kar getireceği belirtildi. Yurdun büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise zamanla kuzey iç ve doğu bölgelerde yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin edilirken; 12 Nisan Salı günü ilk saatlerden itibaren Karadeniz'in iç ve yüksekleri, İç Ege, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Akdeniz'in iç ve yüksekleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun yükseklerinde zirai don tehlikesi bekleniyor.
ORHAN ŞEN NE DEDİ?
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen bugünkü hava durumu ve kar yağacak illeri şöyle özetledi: "Soğuk ve yağışlı hava bu gece Marmara'dan giriş yaptı. Öğlene kadar Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, kuvvetli yağış var. Sıcaklıklar tüm yurtta 10-12 C düştü. Akşam yağış Marmara'dan çekilir.
ORHAN ŞEN'E GÖRE HANGİ İLLERE KAR YAĞACAK?
"Soğuk ve yağışlı hava salı günü anadoluda yerel kar yağışlarına neden olacak. Bolu, Kırşehir, Niğde, Sivas, Kastamonu, Erzurum, Bayburt, Kars, Ağrı civarında kar yağışı etkili olabilir. Bu sistem Perşembe günü yurdu terk etmiş olacak. Hafta sonu sıcaklıklar tekrar yükselecek."
BU SAATLERE DİKKAT
Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, soğuk hava dalgasının 11 Nisan sabah 09.00 ve 17 Nisan 2022 sabah 09.00 saatleri arasında etkili olacağı ifade edilirken, zirai don tehlikesiyle birlikte ulaşımda muhtemel aksaklıklar yaşanabileceği ifade edildi.
SICAKLIKLAR 12
DERECE BİRDEN DÜŞÜYOR
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada soğuk hava dalgasıyla birlikte pazartesi günü (bugün) hava sıcaklıklarının 8-12 derece azalmasının beklendiği belirtildi. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre bugün etkili olan yağışlar yarın da devam edecek. Çarşamba günü ise yağışların batı bölgeden doğuya kayması bekleniyor. Perşembe günü yurt genelinde yağış beklenmiyor.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °