Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SON DAKİKA FLAŞ HABER: Binlerce askeri, milyonlarca aileyi ilgilendiriyor; Askerlik Süresi UZATILDI!

SON DAKİKA FLAŞ HABER: Binlerce askeri, milyonlarca aileyi ilgilendiriyor; Askerlik Süresi UZATILDI!

ISPARTA 14.04.2020 14:13:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER: 
Binlerce askeri, milyonlarca aileyi ilgilendiriyor; 
Askerlik
Süresi  
UZATILDI!
Milli Savunma Bakanlığı, Koronavirüsten dolayı alınan önlemler çerçevesinde Kasım 2019 celp döneminde askere alınan ülke genelindeki toplam 53 bin askerin askerlik sürelerinin bir ay uzatıldığını açıkladı.
 
Askerlik ile ilgili son dakika gelişmeleri gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle birçok alanda çeşitli tedbirler alındı. Milli Savunma Bakanlığı, Koronavirüsten dolayı önlemler alıyor. Askerlik ve bedelli askerlik tarihlerinin ne olacağı ise merak ediliyor. Peki askerlik ertelendi mi? Bedelli askerlikte uzaktan eğitim mi olacak? Peki askerlik ertelendi mi? İşte detaylar...
Corona virüs önlemleri kapsamında terhis sırası gelen askerler 14 gün önceden karantinaya alınıyor, askere alınanlar birliklerine gönderilmeden önce 14 gün gözetim altında tutuluyor.
BAKAN AKAR CORONA
VİRÜS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, açıklamasında "Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri 13 Nisan'a kadar tatil edilmiştir. Birlik ve karargahlara ziyaretçi alınmayacak. Orduevlerine, görevli personelle mücbir sebeple konaklayanlar haricinde kimse kabul edilmeyecek" dedi.
ASKERLİK BİR AY ERTELENDİ
Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında silah altındaki askerlerin terhisleriyle celp dönemi gelenlerin askere alınmaları ertelendi. Bakanlık, askerlerin terhis ve celp işlemlerinin kısa bir süre için durdurulması, askerliğini bedelli olarak yapacak olanların ise kışlalara gitmek yerine uzaktan eğitimle askerlik hizmetini yapmaları üzerinde çalışılıyor.
120 BİN GENCİ İLGİLENDİRİYOR
En son 1 Nisan’da terhis işlemlerinin yapıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde son celp işleminin ise 19 Mart tarihinde gerçekleştirildiği öğrenildi. Celp ve terhis dönemlerinde 60 bin asker terhis olurken, 60 bin kişinin de askere alındığı öğrenildi. Koronavirüs salgınının ortaya çıkması üzerine TSK’da terhis sırası gelen askerler 14 gün önceden karantinaya alınıyor. Askere alınanlar ise salgın tehlikesine karşılık birliklerine gönderilmeden önce 14 gün gözetim altında tutuluyordu.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °