Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den Müjde; O 55 Kişiyi İşten Çıkarmayacağız

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den Müjde; O 55 Kişiyi İşten Çıkarmayacağız

ISPARTA 1.02.2021 13:18:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den Müjde;
O 55 Kişiyi
İşten 
Çıkarmayacağız
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iki kişinin mahkemeye vererek iptal ettirdiği ücretli otopark uygulamasının sona ermesinden dolayı işsiz kalmakla karşı karşıya kalan 55 kişinin belediyenin çeşitli birimlerinde görevlendirileceğinin müjdesini verdi.
 
Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.  
BAŞDEĞİRMEN; “AMACIMIZ ŞEHRİN
TRAFİĞİNİ RAHATLATMAKTI”
Bugün yapılan Belediye Meclisi Şubat ayı birinci toplantısında, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen otopark işçilerine müjde verdi. Bugünkü toplantıyı açışının ardından meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Başdeğirmen, konuşmasında şunları söyledi; “Bilindiği gibi sizlerle birlikte burada bir karar almıştık. Bu karar ile şehrimizin keşmekeş olan trafiğini rahatlatmak ve işsiz vatandaşlarımıza istihdam sağlamak adına ücretli otopark uygulamasını başlatmıştık.
“BU İŞ ART NİYETLİ
KİŞİLERİN İŞİDİR”
Ancak; doğruluk, hak, adalet, hukuk arayışı kisvesi altında gezen, şahsi menfaatlerini ön plana çıkaran art niyetli iki kişi şikayette bulundular. Bunlardan birisi sürekli yaptığı lüzumsuz işlerle belediyemize ve adaleti meşgul eden, hizmetleri engellemekten başka hiçbir işi olmayan bir kişi. Kendisi şuana kadar Belediyemizin hizmetleri ile ilgili 47 şikayette bulunmuş, 30 dava açmıştır.
“BELEDİYEYİ KİLİTLEMEK İSTİYOR”
Bu şahsın amacı, belediyeyi hizmet noktasında kilitlemektir, belediyemizin yatırımlarını engellemektir. Bu şahıs, hiç üzerinde mal varlığı görünmediği için fakir sayılıyor ve muhtarlıktan aldığı fakirlik ilmühaberiyle hakkımızda böyle davalar açabilmektedir. Maalesef üzülerek söylemek istiyorum ki, kötülükten beslenen insanlar var aramızda. Bu şahıs, daha önce de oturmadığı bir mahallede sahibi olmadığı bir arazi için belediyemizi mahkemeye vermiştir.
“ŞEHRİN TRAFİĞİ
ESKİ HALİNE DÖNECEK”
Otoparklar konusunda Belediyemize dava açan ikinci kişi ise Cumhuriyet Caddesinde ‘dükkanımın önüne aracımı koyamıyorum’ diyerek şikayet eden bir şahıstır. Oysa, bizim yaptığımız bu uygulama ile hem esnaflarımız işyerlerinin önüne araçlarını koyma imkanı bulmuş, hem engellilerimize rahat park etme yeri açılmış hem de şehrin trafik keşmekeşliği sona erdirilmişti. Esnafımız da, vatandaşlarımız da çok mutluydu. Ancak, bu iki şahsın açtığı dava sonucu maalesef bu uygulama yürürlükten kaldırılmıştır. Şimdi, caddelerde yine çift hatta, üçlü parklar yapılacak ve şehrin trafiği eskiden olduğu gibi yine kilitlenecektir.
“EVLERİNE EKMEK
GÖTÜRENLERDEN
NE İSTEDİNİZ?”
Biraz önce anlattığım kısım konunun trafik durumu kısmı. Bu konunun bir de istihdam tarafı vardır. O da bu işten 55 kişi maaş almakta ve evlerine ekmek götürebilmektedir. Ben buradan, bu 55 arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Zira, bu arkadaşlar uygulamanın başladığı günden bu güne kadar caddelerde park etmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmuşlar, son derece nazik davranarak şehrin trafiğini rahatlatmışlardır. Bu kişilerin dava açarak bu uygulamayı iptal ettirmeleri bu 55 arkadaşımızı da işsiz kalmakla karşı karşıya bırakmıştır.
“BU 55 ARKADAŞIMIZI İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ,
BELEDİYENİN BİRİMLERİNDE ÇALIŞTIRACAĞIZ”
Ama biz Belediye olarak, bu olumsuzluğa karşı bu 55 arkadaşımızı işten çıkarmayacağız. Onları, belediyemizin diğer birimlerinde görevlendirip evlerine ekmek götürmelerinin devamını sağlayacağız. Tabi belediye olarak biz bu işin peşini bırakmadık, bırakmayacağız. İleride yine bu uygulamaya başladığımızda bu arkadaşlarımızı şimdi olduğu gibi yine otoparklara geri görevlendireceğiz.
“BELEDİYE OLARAK
957 BİN TL ÖDÜYORUZ”
Peki, Belediye bu işten ne kadar kazanıyor? Şunu sizlere söyleyeyim ki, Belediye bu işten maddi olarak bir kazanç elde etmiyor. Hatta, üzerine koyuyor. Nasıl mı? Belediyemiz bir yılda bu otoparklardan 2 milyon 013 bin lira kazanıyor. Bir yılda 55 personelin maaş ve sigorta primleri ile birlikte toplam gideri 2 milyon 970 bin liradır. Belediye olarak bırakın para kazanmayı biz bu aradaki 957 bin lirayı vererek hem halkımıza rahat otopark hizmeti vermiş oluyoruz. Hem trafiği rahatlatmış oluyoruz hem de bu 55 personelimize iş vermiş oluyoruz.
“BU KİŞİLERİ HALKIN
TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”
Tüm bu açıklamalarımdan sonra ben bu konudaki takdiri halkımıza bırakıyorum. Dava açarak uygulamayı iptal ettiren bu kişileri de halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °