Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen; Orasının İkinci ITKM Olmaması İçin Uğraşıyorum

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen; Orasının İkinci ITKM Olmaması İçin Uğraşıyorum

ISPARTA 5.02.2021 13:16:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER
Belediye Başkanı Başdeğirmen; 
Orasının İkinci
ITKM Olmaması
İçin Uğraşıyorum
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapımı yarım kalan Yeni Otogar Projesinde çatıyı oluşturan çelik konsirüksiyonların bağlantılarının çürümeye başladığını belirterek; “Kod farkından dolayı beton dökmüşler. Orada proje dışında 16 milyon lira fazladan harcama yapılmış. Şimdi ise sadece çatı cam kaplamasına 54 milyon lira istiyorlar. Oranın Isparta için ikinci bir ITKM olmaması için uğraşıyorum” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sone erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
BAŞDEĞİRMEN; “ORADA BÜYÜK
BİR MADDİ KAYIP SÖZ KONUSU”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı öncesi Belediye olarak yapacakları ihalelerle ilgili bilgi verirken konu bir önceki dönemde başlatılan ancak bitirilemeyen Yeni Otogar konusuna geldi. Başkan Başdeğirmen, söz konusu Otogar’da çelik konsürüksiyonların şimdiden çürümeye başladığını ve büyük bir maddi kaybın söz konusu olduğunu söyledi.
“ORANIN ISPARTA İÇİN İKİNCİ
BİR ITKM OLMAMASI İÇİN UĞRAŞIYORUM”
Başdeğirmen, konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi yeni otogar inşaatına bizden önce başlanmıştı. Ancak, yapılan iş ve işlemlerde büyük eksiklikler söz konusu. Orada gittiğimde gerçekten canım acıyor. Oranın Isparta için ikinci bir ITKM olmaması için uğraşıyorum.
“SADECE ÇATIYA CAM KAPLAMA
İŞİNE 54 MİLYON LİRA İSTİYORLAR”
105 milyonluk bir iş maalesef tamamlanamamış ve şimdi daha da fazla rakamlar istiyorlar. Şuanda sadece çatı siluetinin cam kaplamasına 54 milyon lira istiyorlar. Orada büyük bir kod farkı oluşmuş. O kod farkını giderebilmek için beton dökmüşler. Ancak, o da yeterli olmamış. Çelik konsürüksiyonların bağlantı yerlerinde çatlamalar var. Oraya tam 16 milyon lira proje dışında harcanmış. 105 milyon liraya nasıl bitirememişler anlamak mümkün değil.
“ALLAH’IN İZNİYLE
ORAYI BİZ BİTİRECEĞİZ”
Ama biz, oranın Isparta için ikinci bir ITKM olmasına müsaade etmeyeceğiz. Geçen gün Isparta’da çelikten anlayan usta isimleri oraya götürdük. Kendileri gördüler, incelediler ve çürüyen bölümlerini görüntülediler. Biz, devletten alacağımız desteklerle orayı tamamlayacağız Allah’ın izniyle.
“BU SORUNU HEP
BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”
Ben burada siyaset yapmıyorum. Bu konuda sizlere soruyorum. Orayı nasıl yapalım? Ne edelim? Neticede buraya harcanan para halkımızın parası. Bu problem sadece benim değil, tüm şehrimizin problemi. Onun için bu problemi de hep birlikte karar vererek sona erdirebiliriz” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °