Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen, kürsüde siyaset yapan PSAKD Genel Başkanı Kaplan’a Ağzının Payını Verdi; Cemevi Açılışında Skandal Konuşma

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen, kürsüde siyaset yapan PSAKD Genel Başkanı Kaplan’a Ağzının Payını Verdi; Cemevi Açılışında Skandal Konuşma

ISPARTA 25.09.2021 15:13:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER 
Belediye Başkanı Başdeğirmen, kürsüde siyaset yapan PSAKD Genel Başkanı Kaplan’a Ağzının Payını Verdi; 
Cemevi Açılışında
Skandal Konuşma
Bugün açılışı yapılan Isparta Cem Evi’nin açılış töreninde tam bir skandal yaşandı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan kürsüde başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere hükümeti eleştirisel bir konuşma yapınca Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, olaya müdahale ederek ‘Alevi – Sünni, Türk – Kürt biz biriz ve beraberiz. Siyaset yapmak istiyorsanız gidin başka yerde yapın’ diyerek ağzının payını verip, o kişi kürsüden ininceye kadar kürsünün önünden gitmedi.
 
Isparta’da Işıkkent Mahallesinde yapımına yaklaşık 3 yıl önce başlanan ve yapımında başta Isparta Belediyesi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun da destek vererek tamamlanmasını sağladığı Cem Evi bugün yapılan törenle açıldı.
GENEL BAŞKAN GANİ KAPLAN’DAN
ORTAMI GEREN SKANDAL KONUŞMA
Bugün saat 11.00’de gerçekleştirilen ve Vali Ömer Seymenoğlu ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve davetlinin katıldığı törende kürsüye gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, kürsüde işi siyasi konuşmaya döndürünce ortam gerildi.
GENEL BAŞKAN’DAN
DİYANET’E BÜYÜK SAYGISIZLIK
Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığına da büyük saygısızlık yapan Genel Başkan Kaplan;  “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Cemevinin yasalarda kabul görmediğini biliyoruz. Alevilerin ibadethanelerin yasal statüsünü kabul etmeden bizlere hizmet vermenin bir anlamı yok. Aleviler açısından bu zulümdür. Cemevleri kırmızı çizgidir diyen Diyanet de bizim için kırmızı çizgidir. Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir dinin tek bir mezhebi yararlanıyor. Laiklik toplumsal barışın güvencesidir. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez” dedi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN GENEL BAŞKANIN
KONUŞMASINA MÜDAHALE ETTİ
PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan kürsüde konuşurken, konuşmasına müdahale eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Sen burada böyle konuşamazsın. Bugün açılışını yaptığımız bu Cemevini biz yaptık. Devlet yaptı. Buranın betonunu ben döktüm. Elektriğini ben yaptırdım. Pencerelerini ben taktırdım. Kısacası, burayı hep birlikte yaptık. Bizde Alevi – Sünni, Türk – Kürt ayrımı yoktur. Biz birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Gelmiş burada siyaset yapıyorsun. Burası siyaset yapılacak yer değil. Siyaset yapacaksan git siyasetini başka yerde yap” dedi.
Öte yandan, Vali Ömer Seymenoğlu’nun da Genel Başkana ‘Konuşmanda devlet alevilere sahip çıkmadığını söylüyorsun. Devlet alevilere sahip çıkmaza bizim burada ne işimiz var. Devlet her zaman alevilere sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir” dediği öğrenildi.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °