Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen; Başkaları Para Verip Giriyor

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen; Başkaları Para Verip Giriyor

ISPARTA 8.10.2021 13:19:00 0
SON DAKİKA FLAŞ HABER
Belediye Başkanı Başdeğirmen; 
Başkaları
Para Verip
Giriyor
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapmak istedikleri ‘Ters Ev’ konusunda meclisten çeşitli seslerin gelmesi üzerine; “Birçok ilde Ters Evlere insanlar para verip giriyor. Biz Belediye olarak kendimiz yapıp halkın hizmetine sunacağız. Paralı olacaksa da onun kararını meclis verir” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantıları sona erdi. Bugün Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 14.00’de başlayan son toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
GÖKER RAPORA ŞERH DÜŞTÜ;
“İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE DEĞİL”
Gündemin 5. Maddesinde bulunan; Isparta İli Merkez İlçesi ‘Ters Ev’ yapım işinin sari yıl olarak yapılması ve % 20’si 2021 yılı % 80’i 2022 yılı bütçesinden karşılanmasının görüşülmesi konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından okundu. Raporda; “Şehrimize yapılması planlanan ‘Ters Ev’ yapım işinin sari yıl olarak yapılması ve % 20’si 2021 yılı % 80’i 2022 yılı bütçesinden karşılanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi. Komisyon Başkanı Büyükçulcu, söz konusu komisyon kararına Komisyonun MHP’li üyesi Oğuzhan Göker’in şerh koyduğunu da ilave etti. Göker söz konusu raporda koyduğu şerhte ‘İlimiz için öncelikli bir proje olmamasından dolayı şerh koyuyorum’ ifadesini düştü.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’DEN
MECLİSE ‘TERS EV’ BİLGİLENDİRMESİ 
Bunun üzerine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen, yapmayı planladıkları Terk Ev konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Biz, Isparta halkımızın refahı için her türlü hizmeti yapıyoruz. Vatandaşlarımızın eğlenmesi için aktivite çeşitlerimizi artırmak istiyoruz. Yapmayı düşündüğümüz bu Ters Ev konusu da bunlardan birisi. Bu Terk Evlerden bir çok ilde var. Hatta bazı illerde insanlar bu evlere para verip giriyor.
“ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Şehre değişik bir konsept kazandırılması, güzel bir görüntü oluşması için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından bu Ters Evi yapacağız. Hatta, bu Ters Evleri görmek için bir çok ilden şehrimize gelenler de olacaktır. Bunda, olumsuz bir durum olduğunu sanmıyorum” dedi.  
“BİRÇOK İLDE İNSANLAR TERS
EVLERE PARA VERİP GİRİYOR”
Belediye Meclis üyelerinin; “Bazı illerde bu tür işleri (Ters Evleri) Özel sektör yapıyor. Bizde neden Belediye yapıyor?” diye sormasının üzerine Başkan Başdeğirmen; “Evet, bazı illerde özel sektör yapıyor ve girişler de paralı oluyor. Ama birçok ilde de Belediyeler yapıyor. Bizde de özel sektörün yetişemediği yerde bu işi biz yapacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
“ÜCRETLİ OLUP OLAMASI
KONUSU MECLİSİN KARARIDIR”
Meclis üyelerinin Ters Evin yapımında Belediye olarak herhangi bir gelir elde etmenin amaçlanın amaçlanmadığının sorulması üzerine Başkan Başdeğirmen; “Biz ilk etapta bu işi herhangi bir gelir beklemeden yapmayı düşünüyoruz. Ancak, bu konuda tabiki son sarar meclisindir. Sizler paralı olsun derseniz 15 – 20 TL gibi bir rakam belirleyebiliriz” dedi.
MHP GRUBU ‘RED’ OYU KULLANDI
Söz konusu gündem maddesi üzerinde yapıla konuşmaların ardından Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen söz konusu gündem maddesini meclis üyelerin onayına sundu. Gündem maddesine Ak Parti, CHP, İYİ Parti ve Bağımsız üyeleri ‘kabul’ oyu verirken, MHP’li üyeler ise ‘red’ oyu verdi. Gündem maddesi bunun üzerine 23 kabul, 7 red ile oy çokluğuyla meclisten geçti.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °