Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; …Ve O İnşaat Başlıyor

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; …Ve O İnşaat Başlıyor

ISPARTA 4.10.2021 12:40:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER 
Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; 
…Ve O İnşaat Başlıyor
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yıllardır Isparta’da eleştiri konusu olan Yeni Otogar’ın üzerindeki çelik konstrüksiyon çatının yeniden yapılacağını belirterek; “Bu konuda yakın zamanda ihaleye çıkacağız ve orayı yaptıracağız” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
GÖZGÜN’DE EK MADDE ÖNERGESİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, toplantının tüm gündem maddelerini okuyarak, maddelerin görüşülmesine geçmeden önce söz almak isteyenin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine söz alan Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Yeni Otogarın üzerindeki çelik konstrüksiyon çatının yeniden yapılması için gerekli olan ödeneğin yıllara sarih olarak % 30’unun 2021 yılı, % 70’inin ise 2022 yılı bütçesinden karşılanması için konunun mevcut gündem maddelerine ilave edilmesini içeren önerge verdi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’DEN
MECLİSE OTOGAR BİLGİLENDİRMESİ 
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, söz konusu yeni otogar hakkında açıklamalarda bulundu.
“OTOGAR İNŞAATINA EN
KISA ZAMANDA BAŞLAYACAĞIZ”
Başkan Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, şehrimizde Yeni Otogar konusu var. Geçmiş yıllarda yani bende önceki dönemde yapımına başlanan Yeni Otogar’ın üzerindeki çelik konstrüksiyon çatıda sorunlar var. Bunun için söz konusu çatıları yeniden yapacağız. Bu konuda önümüzdeki günlerde ihale yapacağız ve inşaata da en kısa sürede başlayacağız. Fahrettin beyin verdiği önerge işte bu Yeni Otogar çatısının yapımı için gerekli olan ödeneğin karşılanması konusunu içeriyor” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, daha sonra söz konusu önergenin gündeme alınıp alınmamasını meclis üyelerinin onayına sundu ve önerge oy birliği ile gündeme alındı. Yine söz konusu gündem maddesi görüşmeler bölümünde ise daha detaylı bilgi edinilmesi konusunda Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Komisyon, bu konuda hazırlayacağı raporu önümüzdeki Cuma günü meclisin onayına sunması bekleniyor.
BİR SÜREDİR
SÜRÜNCEMEDE KALMIŞTI
Bilindiği gibi, Belediye eski Başkanı Yusuf Ziya Günaydın döneminde başlanan ve Yeni Otogar’ın dağ siluetine benzetilen çatısında büyük sorunlar olduğu ortaya çıkmış ve kamuoyunda Belediye Başkanlığına Şükrü Başdeğirmen’in gelmesiyle ‘Otogar’ın durumu ne olacak?’ soruları gündemi meşgul etmişti.
Bunun üzerine geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeni Otogar’ı tamamlayacaklarını ve sorun olan Ament Çatı ile Tonoz çatı bölümlerinin birbirinden ayrılacağını açıklamıştı.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °