Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; İş Akitlerine Son Verilecek!

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; İş Akitlerine Son Verilecek!

ISPARTA 12.03.2022 17:59:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER 
Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; 
İş Akitlerine
Son Verilecek!
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gökçay’da Atatürk Heykelini çalarak parçalara ayırıp satan 4 kişinin Belediye personeli olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek; “Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yakalandılar ve tutuklanarak Cezaevine konuldular. Şuanda iş akitlerini askıya aldık. Davanın sonunda hüküm giyerlerse biz de Belediye olarak iş akitlerine son verip tazminatsız işten çıkartacağız” dedi.
 
Isparta’da önceki gece Gökçay mesirelik alanında bulunan Atatürk'ün tunç heykeli yerinden sökülerek çalındı.
ATATÜK HEYKELİNİ
ÇALANLAR BELEDİYE
PERSONELİ ÇIKTI!
Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Atatürk Heykelini çalan 4 kişi Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinin şikayeti üzerine yakalandı. Yakalanarak gözaltına alınan A.D., O.Ş., M.A. ve A.İ.K. isimli şahıslar daha sonra mahkemeye çıkarıldı ve şahıslar mahkemece tutuklandı. Heykeli satın alanlar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan söz konusu kişilerin 1’i o bölgede Şef olmak üzere Isparta Belediyesi personeli olduğu ortaya çıktı.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “SAAT 02.22’DE HIRSIZLIK
OLAYI İLE İLGİLİ OLARAK BENİ BİLGİLENDİRDİLER”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen; “Gökçay mesirelik alanında bulunan Atatürk Heykelinin önceki gece çalınmıştır. Heykelin yerinde olmadığını fark eden Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz dün gece 02.22’de beni arayarak bilgilendirdiler ve hemen bu konuda durumu Emniyet Müdürlüğümüze bildirdik.
“HEYKELİ ÇALANLARIN BELEDİYEMİZ
PERSONELİ OLMASI BENİ BİR HAYLİ ÜZDÜ”
Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak da söz konusu şahıslar hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunduk. Emniyet Müdürlüğümüz, gerek yaptığı araştırmalardan gerekse kamera görüntülerinden heykeli çalan şahısları kısa sürede yakaladı. Tabi, heykelin çalındığı kadar çalanların durumu da beni üzdü. Zira, Heykeli çalan 4 kişinin belediye personeli olduğunu üzüntüyle öğrendim.
“ATATÜRK HEYKELİNİ
PARÇALAYIP BİN LİRAYA SATMIŞLAR!”
O 4 personelimiz Atatürk Büstünü yerinden söküp çaldıktan sonra depoya götürüp parçalamışlar ve götürüp hurdacıya bin liraya satarak 250’şer lira bölüşmüşler. Kendileri yakalanıp dün ifadeleri alındıktan sonra tutuklanıp Cezaevine koyuldular. Atatürk Büstünün parçaları ise sattıkları hurdacı tarafından Denizli’ye gönderilmiş. Hemen Denizli ile irtibata geçip o parçaları geri getirttik.
“DEĞER MİYDİ?
Atatürk Heykelini çalan bu 4 personelimizin hepsi 15 ila 25 yıldır Belediyemizde çalışan personelimiz ve biri de Şef konumunda. Belediye olarak kendilerinin iş akitlerini askıya aldık. Peki, şimdi soruyorum. 250 lira için buna değer miydi? Kendilerine çok yazık ettiler.
“TAZMİNATSIZ
İŞTEN ÇIKARILACAKLAR”
Şimdi Belediye olarak tutuklanan bu 4 personelimizin dava süreçlerini yakından takip edeceğiz. Bu davadan hüküm giymeleri halinde hemen iş akitlerine son vereceğiz ve kendileri işten çıkarılacak. Hatta, Belediyedeki tüm hakları iptal edilerek tazminatsız çıkarılacaklar” dedi.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °