Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; İki Başkanımız İstemedi

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; İki Başkanımız İstemedi

ISPARTA 9.07.2021 13:20:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER 
Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; 
İki Başkanımız
İstemedi
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçmişten günümüze Isparta’ya hizmet etmiş olan Belediye Başkanlarının isimlerini cadde, park ve sokaklara vermek istediklerini belirterek; “Hepsini tek tek aradım. Sayın Altan Raşit Civan ve Yusuf Ziya Günaydın isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesini istemediler” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
BAŞDEĞİRMEN; “ONLARIN İSMİNİ HİZMET
ETTİKLERİ ŞEHRİMİZDE YAŞATMAK İSTİYORUZ”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gündemin altıncı maddesinde bulunan; cadde ve sokaklara isim verilmesi konusunun görüşülmesi sırasında konu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Evet arkadaşlar biz ister vefat etmiş olsun ister halen hayatta olsun geçmişten günümüze Isparta’ya hizmet etmiş olan Belediye Başkanlarının isimlerinin cadde, park ve sokaklarda yaşatmak istiyoruz. Bu konuyu bundan dolayı geçtiğimiz ay meclisimizin gündemine getirdik.
“FUAT UYAR BAŞKANIMIZIN
İSMİNİ 115. CADDEYE VERDİK”
Ben, merhum Başkanımız Hasan Balaman dışında tüm eski Belediye Başkanlarımızı aradım. Merhum Hasan Balaman başkanımızın da eşi Havva hanımı aradım. Durumu kendilerine ileterek ismini şehrin bir yerinde yaşatmak istediğimizi ilettim. Fuar Uyar Başkanımız arayıp kendisinin ismini Aksu Caddesinden Komando Kavşağına kadar inen 115 caddeye vereceğimizi söyledim. Kendisi bu konuda çok memnun olduğunu ifade etti.
“ZİYA ZEYNELGİL BAŞKANIMIZ CADDE
VE SOKAK KONUSUNDA BİZE BIRAKTI”
Ziya Zeynelgil Başkanımı aradım. Kendisi de bu konuda cadde veya sokak beyan etmeden yerin önemli olmadığını bizim hangi cadde veya sokağı takdir edersek ismini oraya verebileceğimizi belirterek teşekkür etti. Bizde onun ismini 107. Caddeye veriyoruz.
“HAVVA HANIM ÇOK MUTLU OLDU”
Merhum Belediye Başkanımız Hasan Balaman’ın eşi Havva Balaman’ı aradım. Hasan Başkanımızın ismini kendisinin yaptığı Özkanlar Kavşağındaki Alt Geçide ismini vermek istediğimizi söyledim. Havva Hanım çok sevindi ve duygulandı. Bize teşekkür etti.
“ALTAN RAŞİT CİVAN BAŞKANIMIZ
İSMİNİN KONULMASINI İSTEMEDİ”
Altan Raşit Civan Başkanımızı aradım. Kendisi şuanda isminin bir yere verilmesini istemediğini ifade etti. Bende kendisinin bu kararına saygı duyduğumuzu ilettim.
“YUSUF ZİYA GÜNAYDIN BAŞKANIMIZ DA
İSMİNİN KONULMASINI İSTEMEMİŞ”
Yusuf Ziya Günaydın Başkanımızı aradım. Kendisi önce ben istemiyorum dedi. Ben de ismini bir cadde veya sokakta yaşatmak istediğimizi ilettim. Bunun üzerine ‘Ben bir düşüneyim size döneyim’ dedi. Ancak, kendisi bir daha bana dönmedi. Bu konuyu MHP’li Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma sorduğumda Yusuf Başkanın bu konuya sıcak bakmadığını ve isminin herhangi bir cadde veya sokağa verilmesini istemediğini bana ilettiler” dedi.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °