Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

SON DAKİKA FLAŞ HABER Aksu Enerji ile Göltaş Çimento Arasındaki; 10 Yıllık İHTİLAF SONA Erdi

SON DAKİKA FLAŞ HABER Aksu Enerji ile Göltaş Çimento Arasındaki; 10 Yıllık İHTİLAF SONA Erdi

ISPARTA 28.12.2020 09:39:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER
Aksu Enerji ile Göltaş Çimento Arasındaki; 
10 Yıllık 
İHTİLAF SONA 
Erdi
Isparta’nın en köklü şirketleri olan Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. ile Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yaklaşık 10 yıldır süren ihtilaf, tarafların ‘karşılıklı kabili rücu ve kayıtsız şartsız olarak feragat ederek’ anlaşmasıyla sonuçlandı.
 
Söz konusu anlaşmanın Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirilmesinin ardından, Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından da Türkiye genelini kapsayan resmi açıklama yapıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA;
KAP tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. (Aksu)  ile Göltaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (Göltaş Enerji) Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Göltaş Çimento) arasında 25 Aralık 2020 tarihinde Aksu ve Göltaş Enerji arasındaki tüm ihtilaflı konuların sülf yoluyla halledilmesi için bir anlaşma (anlaşma) imzalanmıştır.
 
Tarafların yönetim kurullarınca onaylanan anlaşma uyarınca taraflar bu ihtilaflar ile ilgili dava ve şikayetlerinden ve ileri sürdükleri iddialardan tamamen karşılıklı kabili rücu ve kayıtsız şartsız olarak feragat etmişler ve ileri de de herhangi bir mecrada ilgili veya benzer iddiaları ileri sürmeyeceklerini taahhüt etmişlerdir.
 
Anlaşma ile ayrıca, 28 Ağustos 2017 tarihindeki Göltaş Enerji olağanüstü genel kurulu ile karara bağlanan sermaye artışı sırasında Aksu Enerji’nin rüçhan haklarına isabet eden fakat o tarihte Aksu Enerji tarafından rüçhan hakları kullanılmadığı için Göltaş Çimento tarafından taahhüt edilen primli hisse iştirak bedeli olarak Göltaş Enerji’ye d önen 8,225,707.16 adet Göltaş Enerji Hissesinin de 30 Haziran 2022 tarihine kadar Aksu Enerji tarafından talep edilmesi halinde Göltaş Çimento veya Göltaş Grubu şirketlerinden biri tarafından Aksu Enerji’ye devredilmesi taahhüt edilmiş, hisselerin devir bedeli ise hisselerin Göltaş Çimento’ya olan maliyeti artı bu rakam üzerine yürütülecek faiz artı bu devirden elde edilecek kâr nedeniyle ortaya çıkabilecek ek kurumlar vergisi yükünü telafi etmeye yönelik bir prim olarak belirlenmesi konusunda taraflar anlaşmıştır. Kamuoyunun bilgisine arz oluruz” denildi.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °