Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Sizlere ne yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz

Sizlere ne yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz

ISPARTA 20.03.2017 06:03:00 0
Sizlere ne yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla ilk olarak Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Törenin ardından protokol üyeleri, şehit yakınları ile gazilerle yemekte buluştu.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Isparta'da cumartesi günü Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan şehitlik anıtına çelenk bıraktı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın mesajları okunurken Vali Günaydın, şehitlik defterini imzaladı. Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitleri, şükran andıklarını belirterek, "Dün olduğu gibi bugünde bu topraklar için şehit olmaya hazır binlerce kişi var. Dün Koca Seyitler, Fahrettin Altaylar, Şerife Bacılar, Halime Çavuşların olduğu topraklarda bugün Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler, Durmuş Öcallar var" dedi.
Şehitlikteki tören Vali Günaydın ve beraberindekilerin şehit mezarlıklarını ziyaret edip, mezarlıklara karanfil bırakmasıyla son buldu.
Buradaki törenin ardından 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla Şehit ve Gazi Ailelerine Halıkent Mahallesi MODAPARK Kongre ve Düğün Salonunda öğle yemeği verildi. Yemeğe Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı  Mustafa Kemal Çokdinç, Daire Müdürleri, Şehit ve Gazi Aileleri Yakınları da katıldı.  Yemekte her masaya bir protokol üyesi oturdu. 
BÜYÜK MİLLET ECDADINDAN ALDIĞI GÜÇ İLE BUNLARA GEREKEN CEVABI VERECEK GÜÇTEDİR
Burada konuşan Vali Şehmus Günaydın, Şehit ve Gazi Ailelerinin 24 saat yanında olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Fedakar gazilerimiz, değerli arkadaşlarım ben de konuşmaya başlarken hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Çanakkale zaferimizin 102. Yıldönümü ayrıca şehitlerimizi anma günü. Biz şehitlerimizi her an için yüreğimizde kalbimiz de anıyoruz yad ediyoruz. Bu büyük millet Anadolu’yu yurt edindikten sonra bu millet üzerinde hesabı olanlar hiç durmadı. 1071 yılından beri bu aziz vatanda yaşarken birçok kere bu aynı saldırılara maruz kaldık. Ama her defasında da Çanakkale geçilmez iradesini ortaya koyan büyük ecdadımıza yakışır bir şekilde bu saldırıları bertaraf ettik def ettik. Yine bu cennet vatanımız üzerinde hesabı olanlar şunu çok iyi bilmeliler ki bundan sonrada yapacakları her hareket, her saldırı karşılığını bulacaktır. Bu büyük millet ecdadından aldığı güç ile bunlara gereken cevabı verecek güçtedir inancındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu toprakları bizlere vatan kılan büyüklerimiz ecdadımız nasıl ki seve seve canlarını feda ettiler bu ülke için bu topraklar için devleti, bayrağı için bizlerde aynı şekilde aynı kararlıkta gerektiğinde canımızı seve seve veririz bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Değerli şehit yakınlarımız gazilerimiz her zaman ifade ediyorum sizler bizler için çok önemlisiniz. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizlere biz ne yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz.
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Başınız ağrıdığı zaman, dara düştüğünüz zaman bir el tutma ihtiyacı duyduğunuzda biz her zaman yanındayız. Gerek valiliğimiz olarak, gerek belediyemiz olarak, gerek sivil toplum örgütlerimiz olarak, gerek vatandaşlarımız olarak, askerimiz, polisimiz, komutanlarımız, emniyet müdürümüz herkes sizin emrinizde sizin yanınızdayız hiç şüpheniz olmasın. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa bakın telefon numaralarımı verdim direk beni arayabilirsiniz.  Ola ki bize ulaşamadınız bizim özel kalemimiz valiliğimiz, emniyetimiz, jandarmamız, askerimiz her zaman 24 saat emrinizde. Gece gündüz fark etmez gece yarısı olabilir hiç çekinmeden bakın bunu tüm samimiyetimle söylüyorum hiç çekinmeden arayabilirsiniz. Ne tür ihtiyacınız hangi ihtiyacınız olursa olsun biz elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar bunları karşılamaya hazırız. Ben tekrar Çanakkale zaferimizin 102. Yıl dönümünü kutluyorum ve bu cennet vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz anma gününde de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Siz değerli bütün gazilerimize de huzurlu sağlıklı bir gelecek diliyorum hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum.”       

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °