Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Sizde Kalbinizden Gelen Hediyelerle; Minik Yüreklere Dokunun

Sizde Kalbinizden Gelen Hediyelerle; Minik Yüreklere Dokunun

ISPARTA 1.02.2024 06:56:00 0
Sizde Kalbinizden Gelen Hediyelerle;  Minik Yüreklere Dokunun

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçti. Bir yandan depremin yaraları sarılırken, diğer taraftan da bölgede yaşayan çocuklara ve öğrencilere yönelik anlamlı bir kampanya başlatıldı. 

Isparta Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Isparta Eğitime Destek Platformu işbirliğiyle ‘Kalbinizden Gelen Hediyelerle Minik Yüreklere Dokunun’ Projesi düzenlendi. Kadınlar kendi elleriyle atkı ve bere örerken, Ispartalı vatandaşlarda minik yürekler için oyuncak, mont, bot ve kırtasiye yardımında bulunuyor. 

Kampanya kapsamında Isparta Belediyesi Geri Dönüşüm Atölyesinde bir araya gelen bayanlar el emekleri ve göz nurlarıyla atkı ve bereleri ilmek ilmek işliyor ve deprem bölgesine gönderilmek üzere paketliyor. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar ise kırtasiye, oyuncak, mont, bot gibi ürünleri 3 Şubat’a kadar Isparta Belediyesi Kültür Merkezine teslim edebilecek. 

Kampanyaya ilişkin bilgiler veren Eğitime Destek Platformu Başkan Yardımcısı Gonca Kayacan, “Isparta Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Eğitime Destek Platformu olarak ‘Minik Yüreklere Dokunalım Projesi’ gerçekleştirmeye karar verdik. Projenin içeriğinde deprem bölgesinde yaşayan çocuklarımız için atkı, bere, mont, bot, oyuncak ve içimizden gelen hediyeleri hazırlamak vardı. Bunu alana yaydık, öncelikle evlerimizde atkı bere örerek başladık. Halk eğitim merkezi hocalarımız tarafından örülen atkı bereleri paketledik. Bizlere ulaşan çeşitli kırtasiye malzemelerini paketledik.

Bunu elimizden geldiğince Isparta geneline yaydık. Projemize destek veren Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Erhan Baydur’a çok teşekkür ediyorum. Isparta halkına çok teşekkür ediyorum, çok duyarlı davrandılar, bizleri yalnız bırakmadılar. Her geçen gün hediyelerimiz geliyor. Hediyeleri 5 Şubat’ta deprem bölgesine ulaştıracağız. 3 Şubat’a kadar hediye kabul ediyoruz. Hediyelerimiz Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde toplanıyor” dedi. 

Eğitime Destek Platformu İl Başkanı Mustafa Başer de 6 Şubat depremi dolayısıyla bölgedeki öğrenciler için başlattıkları kampanyadan bahsetti. Başer, “Ablalarımızın, annelerimizin ve bize destek olanların ördükleri el ürünü atkı, berenin yanında da mont, kaban, ayakkabı ve kırtasiye ürünleriyle beraber 6 Şubat’ta deprem bölgesinde olacağız. Projemize destek veren valimize, belediye başkanımıza, STK’lara ve Isparta halkına teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu. 

Isparta Belediyesi Geri Dönüşüm Atölyesi olarak bayanlarla birlikte kampanyaya destek olduklarını dile getiren Atölye Sorumlusu Fatma Çevikbaş ise “Atölyemizin dışında dışarıda da atkı, bere örülüyor. Belediye olarak kitap, oyuncaklar hazırlanıyor, bizlerde bu kampanyaya destek veriyoruz. Bize bu konuda çok destek veren Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °