Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Siyasetin kirli yüzü ve kirli eli oraya dokundu

Siyasetin kirli yüzü ve kirli eli oraya dokundu

SİYASET 15.03.2019 16:22:00 0
Siyasetin kirli yüzü ve kirli eli oraya dokundu
MHP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Kerem Korhan Araz, Isparta Belediyesi’nin toplu konut yapmak istediği alanla ilgili Büyükhacılar Köyü’ndeki vatandaşların televizyona verdiği röportajın yönlendirme ile yapıldığının çok açık olduğunu düşündüğünü belirterek,“Siyasetin kirli yüzü ve kirli eli oraya dokunmuştur” dedi.

Isparta Belediyesi’nin toplu konut alanı olarak ilan ettiği yerle alakalı olarak Büyükhacılar Köyü’ndeki vatandaşlar arsalarının ellerinden alınmak istediğini ve bu konuda yargıya başvuracaklarını belirttiler. Konuyla ilgili açıklama yapan MHP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Kerem Korhan Araz, köydeki vatandaşların ve muhtarın yanlış veya eksik bilgi sahibi olduklarını ileri sürdü.
 Büyükhacılar muhtarı ve oradaki vatandaşların açıklamalarını üzülerek seyrettiğini dile getiren Araz, şunları söyledi:  “Üzülmemizin sebebi şu; DSİ istimlak eder 5 kuruş vermez. Karayolları istimlak eder 5 kuruş vermez. Milli eğitim, özel idare istimlak eder, 5 kuruş vermez ama kamu yararı der geçerler. Ama hiçbir muhtar hiçbir vatandaş bunlarla ilgili çıkıp bir açıklama yapmaz. Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın, toplu konut alanı ilan edince çıkıp açıklama yaptılar. Maalesef seçime 16 gün kala seçim yarışı, yapılacak projeler üzerinden değil de diğerine nasıl çelme takarım, nasıl aşağı çekerim, nasıl engellerim üzerinde yürümeye başladı. Oradaki vatandaşlarımız kandırılmış ve yönlendirilmiştir.

Ayrıca Büyükhacılar muhtarıyla bu olaydan sonra yapmış olduğum telefon görüşmesinde, neden tek taraflı dinleyip, belediye tarafını neden arayıp dinlemediğini sorduğumda, maalesef bana tatmin edici bir cevap verememiştir. Bu da beni derinden üzmüştür. Keşke muhtarımız basına bu açıklamayı yapmadan önce gerekli olan her mercii ile görüşüp, daha doğru bir açıklama yapsaydı daha iyi olurdu.

Kimsenin elinden malını zorla, hele ki Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın almaz. 2009 yılından bu yana inşa ettiği toplumsal barışı, herkesin gönlünü yaparak devam ettirmeye meydanlarda söz veriyor, bunu da geçmiş 10 yılında ispatlamıştır.

Bu konuda daha önce köy halkının bilgilendirilmemesinin sebebi; maalesef arsa simsarlarının veya kötü niyetli kişilerin köylünün elinden üç kuruşa buraları alıp rant kapısı yapma ihtimalini önlemek amaçlıdır. Ben bunu Büyükhacılar muhtarımıza da izah ettim. En kısa zamanda da gerekli merciler köy halkıyla görüşecektir.
Devlet kişiler üzerinden hareket etmez. Toplumsal menfaat üzerinden hareket eder. Zaten devletimizin bununla ilgili uygulayacağı yasalar bellidir. Eğer toplumun âli menfaatleri için bir istimlak söz konusu ise Türkiye'nin 81 vilayetinde ve tüm resmi kurumların yaptığı gibi gerekli düzenlemeler hukuk çerçevesinde yapılır.”

Anahtar Kelimeler: kirli dokundu oraya siyasetin
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °