Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sıra Salı Pazarında Karaağaç Halk Pazarı’nda; 48 gün Sonra İlk Pazar!

Sıra Salı Pazarında Karaağaç Halk Pazarı’nda; 48 gün Sonra İlk Pazar!

ISPARTA 8.06.2020 07:27:00 0
Sıra Salı 
Pazarında 
Karaağaç Halk Pazarı’nda; 
48 gün 
Sonra İlk
Pazar!
Isparta’nın en büyük pazarı olan ve 20 Nisan’da İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından kapatılan Karaağaç Pazarı, 48 gün aranın ardından dün açılarak tekrar kuruldu.
 
48 GÜNDÜR KAPALI
OLAN PAZAR AÇILDI
Karaağaç Pazarı, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 7 haftadır kapalı olan halk pazarı, normalleşme süreci ile birlikte yeniden halkın alışverişine açıldı. Söz konusu pazarda normalleşme sürecinin ilk gününde belediye ekiplerince salgın riskine karşı etkin tedbirler alındı.
PAZARIN GİRİŞLERİNDE
DEZENFEKTAN STANDI KONULDU
Adını taşıyan Mahalle olan Karaağaç Mahallesinde kurulan pazarda, ekipler tarafından sosyal mesafeye uyulması yönünde sürekli uyarılarda bulunuldu. Pazara girmek isteyenlerin ateşleri ölçülerek, maske dağıtıldı. Vatandaşlar, Belediye tarafından Pazar girişlerine konulan dezenfektan musluklarından ellerini dezenfekte ederek pazara girdiler.
“PAZARIN 7 HAFTA SONRA DA OLSA
AÇILMASI MEMNUNİYET VERİCİ”
Pazarın tekrar açılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren pazarda tezgah açarak sebze ve meyvelerini satan pazarcı Mehmet Yavuz Arslan; “Bilindiği gibi burası Isparta’nın en büyük pazarı konumunda. Bu pazarın uzun süre açılmaması bizleri üzdü. Ancak, 7 hafta sonra da olsa açılması mutluluk verici. Yetkililere teşekkür ediyorum. Zira, bizlere kolaylık sağlıyorlar. Herhangi bir sıkıntımız yok. Ürünlerimiz de doğa” dedi.
“TEKRAR PAZARA
ÇIKTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Pazara alışveriş yapmaya gelen Halime Ayduran da, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yedi haftadan sonra pazarımız açıldı. Alışverişimizi yapıyoruz. İnşallah korona bulaşmaz" diye konuştu.
BAŞKANLARDAN YENİ
AÇILAN PAZARA ZİYARET
Öte yandan; Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural ile birlikte Korona Virüsü tedbirleri kapsamında Isparta Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararınca 20 Nisan 2020’de salgının bulaş riskini artıracağı gerekçesiyle kapatıldıktan sonra dün tekrar açılan Karaağaç Pazarındaki esnafı ziyaret etti.
SIRA SALI PAZARINDA
Karaağaç Pazarıyla birlikte aynı gün İl Hıfzısıhha kararıyla kapatılan Pirimehmet Mahallesindeki Salı Pazarı da yarın açılacak.
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °