Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Sinema Sektörü 1 Temmuzu Bekliyor

Sinema Sektörü 1 Temmuzu Bekliyor

ISPARTA 27.06.2021 18:39:00 0
Sinema Sektörü
1 Temmuzu 
Bekliyor
Sinema salonları pandemiden dolayı uzun süredir kapalı. 1 Temmuz’a kadar kapalı olmaya devam edecek sinema sektörünün işletmecileri, gelecekten oldukça umutlu.
 
1 TEMMUZ’A KADAR KAPALI
Haziran ayı içerisinde geçerli olacak genelge kapsamında kafe ve restoranlar yeniden faaliyet göstermeye başladı. Bununla birlikte alınan ilk kararda sinema salonları 1 Haziran itibariyle yüzde 50 kapasite ile saat 07.00 ile 21.00 arasında faaliyet gösterebilecekti. Ancak karardan bir gün sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından sinema salonlarındaki kısıtlamanın 1 Temmuz’a kadar devam etmesi kararlaştırıldı.
“SAĞLIKLI BİR ORTAM OLSUN”
Pandeminin başından beri kapılarını açamayan sinema sektörü işletmecileri temmuz ayını umutla bekliyor. Sinema Salonu İşletmecileri, açılmayı istediklerini ama tam istedikleri gibi bir açılış olmayacağını belirttiler. İşletmeciler; “Burayı yeni devraldık. İlk defa misafir ağırlayacağımız için güzel bir filmle giriş yapmak istiyorduk. Salonlarımızın kapılarını açsak bile tam istediğimiz gibi bir açılış olmayacaktı ama sektör uzun süredir kapalı, bunu tabi ki bekliyoruz. Temmuz ayında çok umutluyuz. Sadece sektörel olarak değil bir insan olarak da her şeyin düzelmesini bekliyoruz. İstiyoruz ki sağlıklı bir ortamda hizmet verelim. Temmuz ayı bizim için önemli” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: temmuzubekliyor sektör?1 sinema
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °