Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Sık sık müdür değişmesinden rahatsızız

Sık sık müdür değişmesinden rahatsızız

ISPARTA 2.11.2017 07:08:00 0
Sık sık müdür değişmesinden rahatsızız
Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyeleri, görevine yeni başlayan SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. SGK müdürünün sık sık değişmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Ersal, “Biz tanışıyoruz, bir bakıyoruz bir sene sonra gidiyor. Ya burayı basamak haline getiriyorlar, ya müdürlük alıp gidiyorlar. İnşallah devamlı sizle çalışırız” dedi.
 
 
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkajı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyeleri Isparta’ya yeni atanan SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz’e dün hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette en çok sıkıntı duydukları konuları dile getiren Ersal, kayıtdışılık ile hileli boşanmaların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.
ERSAL: BÜYÜK SIKINTILARIMIZDAN BİRİSİ EMEKLİ MAAŞLARININ DÜŞÜK OLMASI
Türkiye Emekliler Derneği’nin 1 milyon üyesi olduğunu belirten Ersal, “Isparta’da 76 bin emekli adına 19 bin 600 üyesi bulunmaktadır. Bütün emeklilerimizin dertlerini, isteklerini dile getiriyoruz, hastalığında sağlığında durumlarına göre yardımcı olmaya çalışıyoruz. Emeklimizin çok fazla sıkıntısı var. bunları günlerce anlatsak yetmez. Öğrendiğimize göre siz kurum içinde her kademede görev yapmışsınız. Sorunları biliyorsunuzdur. En büyük sıkıntılarımızdan birisi emekli maaşlarının düşük olması. Türkiye’de 1,8 çalışan bir emekliye bakarken Avrupa’da 4-5 çalışan bir emekliye bakıyor. Biz bu konuda mustaribiz. En büyük sıkıntılarımızdan birisi kayıtdışı ekonomi. Kayıtdışılığın önüne geçilirse hiç olmazsa emekli maaşlarında biraz daha rahatlamış oluruz. Her ay SGK’nın devletin bütçesinden borç alarak maaşları dağıttığını biliyoruz. Ayrıca hileli boşanmalar çok fazla. Bu hileli boşanmaların önüne geçersek hiç olmazsa hakkı olmayan kişi emekli maaşı almaz, hakkı olana verilir. Katkı payı sorunumuz var. SGK, hastaneye gidersek ayrı para kesiyor,  ilaç yazılırsa ayrı kesiyor, medikal ürünü kullanıyorsa ayrı para kesiyor. Bunların kaldırılmasını istiyoruz. Kaldırılamıyorsa da makul seviyeye çekilmesi lazım.
TANIŞIYORUZ BİR SENE SONRA GİDİYOR
En büyük sıkıntılarımızdan birisi de SGK’da müdür değişmesi. Bu bizi çok rahatsız ediyor. Biz tanışıyoruz, bir bakıyoruz bir sene sonra gidiyor. Ya burayı basamak haline getiriyorlar, ya müdürlük alıp gidiyorlar. İnşallah devamlı sizle çalışırız. Biz kurumlardan güleryüz bekliyoruz. Çünkü emekliler yaşlı insanlar. Tatlı dil, güleryüz bekliyor. Tekrar Isparta’mıza hoş geldiniz diyoruz” dedi.
KARAGÖZ: BİZLER DE YARIN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA SİZİN YANINIZA GELECEĞİZ
SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz de işçi ve emeklilerin kendileri için olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek, “Onların haklarını koruyan, gözeten, hem emeklilik hem çalışma şartlarında en iyiyi, en mükemmeli bulmak için çalışan bir kurumuz. Bu kurum sizin kurumunuz. Bizler geçiciyiz ama sizler kalıcısınız. Bizler de yarın emekli olduktan sonra sizin yanınıza geleceğiz” dedi.
 
EKSİKLİKLİK YA DA HATALARDAN DOLAYI EMEKLİ OLUNCA KAZANÇ DÜŞÜKLÜĞÜ OLUYOR
Karagöz, “Gittiğim yerlerde öyle şeylerle karşılaşıyorum ki; işçi ya da patron yüzde 100 haklı ya da haksız, biz orada orta yolu bulup, her ikisinin de yasalar çerçevesinde doğru yolu göstermeye çalışıyoruz. Biz adaleti sağlarken kanunlar çerçevesinde  sağlamak zorundayız. Bir patron işçi çalıştırıyor ama mesaisini vermiyor, mesaisini sigortadan göstermiyor. Sigortalı priminde kazancını göstermiyor. Bu tür eksikliklerden, hatalardan dolayı emekli olunca kazanç düşüklüğü oluyor. Biz bunları takip ediyoruz ama kolay olmuyor. Çok mücadele etmek gerekiyor. Bu makamlar taşın altında elinizi değil gövdenizi koymanız gereken bir yer” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °