Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok’tan; Kamuoyuna Teşekkür

Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok’tan; Kamuoyuna Teşekkür

ISPARTA 5.10.2023 14:28:00 0
Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok’tan;  Kamuoyuna  Teşekkür

Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok, geçtiğimiz Pazar günü Terminal Camiinde gerçekleştirdikleri Bediüzzaman Mevlidine iştirak eden tüm vatandaşlara teşekkür ettiğini bildirdi. 

Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği ile Yeni Asya Gazetesi Isparta Temsilciliği işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Asrın Kur’an Müfessiri Bediüzzaman’ Mevlidi geçtiğimiz Pazar günü öğle namazına müteakip Terminal Camiinde gerçekleştirildi. Mevlid’e Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yeni Asya okuyucuları da katıldı. 

BAŞKAN ELİTOK; “EMEĞİ GEÇEN, MEVLİDİMİZE 

KATILIM SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok, geçtiğimiz Pazar günü Terminal Camiinde gerçekleştirdikleri Bediüzzaman Mevlidine iştirak eden tüm vatandaşlara teşekkür ettiğini bildirdi. Başkan Elitok, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Başta Peygamberimiz (a.s.) olmak üzere, bütün peygamberlerin, Ashab-ı Kiramın, hususan Bediüzzaman Said Nursi’nin ve âhirete intikal eden Risale-i Nur Talebelerinin, sair ehl-i iman ve şühedanın ruhlarına ithafen okunan mevlid-i şerife uzaktan ve yakından iştirak eden cemaatimize teşekkür ediyoruz.

Katılımın oldukça yoğun olduğu mevlide sivil toplum örgütlerinden, Müsiad Başkanı, Esnaf Sanatkarları ve Odaları Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gülbirlik Yönetim Kurulu Bakanı katılmışlardır. İlimizde uydudan yayın yapan kanal 32 televizyonu çekimi ve haberlerde yayın yapmasından dolayı yönetim kurulu başkanına, yayın müdürüne ayrıca teşekkür ederim.       

Açılış konuşmasını yapan Yeni Asya Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Atik bey efendi; “Isparta mevlidini organize edenlere ve diğer illerden gelenlere teşekkür etti. Bediüzzaman için Isparta’nın önemini vurguladı. Isparta’da on sekiz yılını geçiren Bediüzzaman, Isparta’nın da evladı olarak vefa borcunun gereğidir” dedi.

Daha sonra değerli görevlilerimiz tarafından mevlid icra edildi. İlimiz din görevlileri ve emekli imam hatip öğretmenlerimizin okuduğu mevlid cemaatimiz arasında beğeni kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezinde Aşere takrib dersi alan Terminal Camii İmam Hatibi Muhammed Azak’ın okuduğu Kuran-ı Kerim gönülleri mest etti.

Mevlid arasında Gazete yazarımız Süleyman Kösmene’nin okuduğu risale-i nur dersi farklı bir anlam kazandırdı. Risale-i Nur’dan yaptığı mesaj yüklü ders  mevlide ayrı değer kazandırdı” dedi. 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °