Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Sıcaklıkta ‘İkinci Dalga’ Geliyor; Sıcak, Daha da Sıcak Olacak!

Sıcaklıkta ‘İkinci Dalga’ Geliyor; Sıcak, Daha da Sıcak Olacak!

GENEL 31.07.2023 07:06:00 0
Sıcaklıkta ‘İkinci Dalga’ Geliyor;  Sıcak, Daha da  Sıcak Olacak!

Ağustos fırtınası gürül gürül yaklaştı, 81 il için o tarih verildi. 

Sıcak hava dalgalarının dünyayı esir almasıyla birlikte yeni sıcaklıklara kapılar açıldı. Meteoroloji ile ilgilenen kaynaklar tarafından Türkiye genelinde yeni uyarılar geldi. El Nino etkisinin azaldığı söylenirken bu kez durum daha vahim. Hava Forum tarafından paylaşılanlara göre aşırı sıcaklıklar o tarihten itibaren başlıyor. İşte tüm detaylar...

Dünya üzerinde etkisini gösteren El Nino etkisi üzerine yeni hava olaylarına kapılar açıldı. Temmuz ayından itibaren etkisini aşırı bir şekilde gösteren sıcaklıklar kırmızı alarmlara sebep oldu. Neredeyse her geçen gün kırılan sıcaklık rekorları uzmanları harekete geçirdi.

EL NİNOYU MUMLA

ARATACAK SICAKLIKLAR

Sıcaklıklara karşı yapılan araştırmalar sonucunda, sıcak hava dalgalarının Afrika'dan geldiği belirtiliyor. Ülkemizde en sıcak günlerden biri olarak seçilen 26 Temmuz tarihinden sonra etkisini gösteren Balkan hava koşulları ile küçük çaplı bir serinleme yaşandı.

Meteoroloji ile ilgilenen kaynaklar tarafından yapılan paylaşımlara göre kavurucu sıcaklık eskisinden de güçlü bir şekilde geri dönüyor. Türkiye'yi etkisi altına alacak olan sıcak hava dalgalarına dair Twitter üzerinden sık sık paylaşım yapan Hava Forum hesabından yeni bir paylaşım yapıldı.

SICAK HAVA

DALGASI YOLDA

Hava olaylarına dair yaptığı paylaşımlar ile sık sık kendisinden bahsettiren Hava Forum'dan yeni bir paylaşım geldi. Sıcaklıkların düştüğü günlerde yaptığı paylaşımda yeni bir tehlikeye yer verdi. Bir süre bu durumun stabil gideceği belirtiliyor. Yapılan paylaşımda yer alan açıklama ise şu şekilde;

"Yaklaşık 5 gün sakin moda geçiyoruz. Balkanlar, Afrika'yı kovalıyor. 2 Ağustos Çarşamba ise bu kez Arap yarımadasından Basra sıcak hava alacağı gelecek gibi görünüyor. İstanbul'da bu sefer sıcaktan dönemlerinde nem darlatacak. İç kucaklama sıcaklığı 40'a yaklaşacak.”

 

 

 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °