Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Sıcaklıklar düştü, daha da düşecek; Isparta’ya KAR Geliyor…

Sıcaklıklar düştü, daha da düşecek; Isparta’ya KAR Geliyor…

ISPARTA 16.03.2020 08:52:00 0
Sıcaklıklar düştü, daha da düşecek; 
Isparta’ya 
KAR
Geliyor…
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda "Bölgemizin 16 Mart Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.
 
YAĞIŞLI HAVA GELİYOR,
HAVALAR SOĞUYACAK
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; Bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününün ilk saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenilen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte önümüzdeki hafta başında sahil kesimlerinde 2 ila 4, iç kesimlerde hissedilir derecede (5 ila 10 C derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
SICAKLIKLAR DÜŞECEK
Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta hissedilir derecede azalması ile birlikte normallerinin altına düşmesi beklendiğinden başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.
YAĞMUR VE KARLA KARIŞIK
YAĞMUR BEKLENİYOR
Öte yandan, 15 Mart Pazar gününü gündüz 16 derece, gece 6 derecede geçiren Isparta’da 16 Mart Pazartesi günü hava sıcaklıkları 10 derece birden düşerek gündüz 8, gece ise eksi 4 dereceye kadar düşecek. Şehirde ilk olarak yağmur bekleniyor. Yağmur yağışının ilerleyen dakikalarda karla karışık yağmura döneceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIKLARI CUMA
GÜNÜNDEN İTİBAREN YÜKSELİŞE GEÇECEK
Isparta’da önümüzdeki dört günlük süreçte havaların yağmurlu ve parçalı bulutlu geçmesi bekleniyorken, eksi 4 dereceye kadar düşecek olan hava sıcaklıklarının ise Cuma gününden itibaren gündüz 12 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °