Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sıcak asfalt rekorunu bu yılda Isparta’nın

Sıcak asfalt rekorunu bu yılda Isparta’nın

ISPARTA 25.09.2018 08:30:00 0
Sıcak asfalt rekorunu bu yılda Isparta’nın
2017 yılında 212 Km sıcak asfaltla Türkiye rekoru kıran Isparta İl Özel İdaresi 2018 yılı sıcak asfalt sezonuna 210 kilometre hedef koyarak başlamıştı. Rekorunu tazelemeye kararlı olan İl Özel İdaresi 2018 asfalt sezonunda bugüne kadar 160 km’nin üzerinde köy yolunu sıcak asfaltla kapladı. Özel İdarenin 2018 yılı hedefine Ekim ayı ortasında ulaşması bekleniyor.   
Geçen yıl 205 km sıcak asfalt hedefi ile mayıs ayında başlayan çalışma kapsamında kasım ayına kadar 212 km köy yolunun sıcak asfalt kaplaması tamamlandı. Çıtayı oldukça yükselten İl Özel İdaresi bu yılda en az 210 km köy yolunun sıcak asfalt kaplamasını yapma hedefi ile çalışmaya başlamıştı. Döviz kurlarındaki artış, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, Bitümlü Satih Kaplama çalışmasını sürdüren İl Özel İdaresi rekorunu tazelemeye kararlı. 2018 yılı asfalt sezonunda şuana kadar 160km’den fazla köy yolunu sıcak asfalt ile kaplayan İl Özel İdaresi hedefine ekim ayı ortalarında ulaşmayı planlıyor. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat “Türkiye üzerinde ekonomik oyunlar oynamaya çalışanlara gereken cevabı daha çok çalışarak vermeye devam edeceğiz” dedi.
“2018 HEDEFİ 210 KM”
Isparta Valisi Şehmus Günaydın sıcak asfalt rekoru ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu bir ekip işi hedefimizi belirlerken Milletvekillerimiz, İl Genel Meclis Başkanı ve Üyelerimiz, Özel İdaremiz ve muhtarlarımızla birlikte yola çıktık ve Ispartalı hemşehrilerimizin arzuladığı çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık. 2018 yılı içinde 210 Km’lik bir hedef koyduk. Bunu gerçekleştirdiğimiz zamanda Isparta’daki tüm köy grup yollarını sıcak asfalta kavuşturacağız.” demişti.
“EKONOMİK CANLILIK YAŞANACAK”
Konuşmasında ayrıca sıcak asfaltın birçok faydası olduğunun altını çizen Vali Günaydın konforlu bir ulaşımın yanı sıra meyve bahçelerinin zarar görmemesi içinde sıcak asfaltın önemli olduğunu söyleyerek sıcak asfaltın köylere ulaşımı kolaylaştırması sonucunda Isparta ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirtmişti.
İÇME SUYU ENERJİ MALİYETİNDE %80 TASARRUF
Isparta’da içme suyunu elektrik enerjisi kullanarak karşılayan ve yüksek bedelli faturalarla karşılaşan köylerin umudu İl Özel İdaresi oldu. Bu kapsamda İl Özel İdaresi bu durumdaki köylere güneş enerjisi panelleri kuruyor. Böylelikle köyler hem elektrikten tasarruf ediyor hem de yüksek bedelli faturalardan kurtuluyor. 2015 yılında pilot olarak başlayan proje kapsamında Ağustos ayı sonuna kadar 109 köye güneş enerjisi panelleri kuruldu. Köylere kurulan güneş enerjisi panelleri ile elektrik faturalarında yüzde 80’e varan tasarruf sağlandı.
 
Isparta İl Özel İdaresi’nin yatırımlarla bunlarla da sınırlı değil. Köylerin altyapı ve sosyal hayatına yönelik önemli çalışmalara imza atan İl Özel İdaresi, içme suyunu elektrik enerjisi kullanarak karşılayan ve yüksek bedelli faturalarla karşılaşan köylerin de umudu oldu.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °