Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz; 6500 Kişi Emeklilik Başvurusu Yaptı

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz; 6500 Kişi Emeklilik Başvurusu Yaptı

ISPARTA 10.03.2023 18:55:00 0
SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz;  6500 Kişi Emeklilik  Başvurusu Yaptı

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Isparta’da bu kapsama giren vatandaşların başvuruları ise sürüyor. Yapılan başvuruların kısa sürece sonuçlandırıldığını belirten SGK Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, şuana kadar gerek e – devlet üzerinden gerekse bizzat müdürlüğe gelerek 6 bin 500 kişi başvuruda bulunduğunu bildirdi.

28 Şubat’ta TBMM’den kabul edilerek yasalaşan ve 3 Şubat tarihinde de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanların emeklilik başvurularını yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlüklerine gelen vatandaşlar başvurularını yapmaya devam ediyor.

KARAGÖZ; “31 MART'TA

KADAR SÜRE VAR”

Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğunluğun başladığını, buna yönelik tedbir aldıklarını söyledi. Mesai başlayınca gerekli çalışmaları başlattıklarını belirten İl Müdürü Karagöz; “Şu an süreç kontrol altında herhangi bir sıkıntılı durum söz konusu değil. Bu konudaki iş ve işlemler Müdürlüğümüzde hızlı bir şekilde sonuçlandırılıyor. 31 Mart'ta kadar süre var. Bugün de müracaat etse 31 Mart'ta da müracaat etse maaşını 1 Nisan'dan itibaren almaya başlayacak. Vatandaşları yönlendiriyoruz, arkadaşlar rehberlik hizmetinde de bulunuyorlar” dedi. 

İL MÜDÜRÜ KARAGÖZ ‘MAAŞ 

BAĞLAMA BELGESİNİ’ TAKDİM ETTİ 

Şuana kadar Müdürlüğe başvuran 6 bin 500 kişinin emeklilikle ilgili işlemlerinin devam ettiğini vurgulayan Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, bu konuda tüm EYT’li emeklileri temsilen iş ve işlemleri tamamlanan 15 EYT’li emekliye belgelerini bizzat makamında takdim etti.


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °