Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Sezonun En Kötü Futbolunu Oynadılar; Oldu mu Şimdi Ispartaspor?

Sezonun En Kötü Futbolunu Oynadılar; Oldu mu Şimdi Ispartaspor?

ISPARTA 28.11.2021 10:39:00 0
Sezonun En Kötü Futbolunu Oynadılar; 
Oldu mu
Şimdi 
Ispartaspor?
Daha bir hafta önce lig ikincisi Şanlıurfaspor’u deplasmanda yenerek grupta 2. Sıraya kadar yükselme başarısı gösteren Ispartaspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı ve lig yedincisi Kırlarelispor’u yenemedi. Maçın büyük çoğunluğunun rakip takımın üstünlüğü altında geçmesi ve kaybedilen iki puan taraftarların kafasında; “Bu nasıl iş bir hafta önceki takım ile bir hafta sonraki takımın oyunu arasında nasıl bu kadar fark olabiliyor? Yoksa Şanlıurfaspor galibiyeti tesadüf müydü? ” sorununu getirdi.
 
ISPARTASPOR KENDİ SAHASINDA
NEDEN BU KADAR KÖTÜ FUTBOL OYNUYOR?
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin onbeşinci haftasında kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı halde ve bir hafta önce deplasmanda kazandığı maçın moraliyle çıktığı maçta rakibi Kırklarelispor’u mağlup edemeyerek büyük bir fırsatı tepti. Yeşil – Pembeli ekibin rakibini yenememesinden çok ortaya koyduğu vasat futbol taraftarları endişeye sürükledi. Taraftarlar, takımın Pendikspor karşısında bile 10 kişi kalmasına rağmen dünkü maçtan çok daha iyi oynadığını dile getirdiler. Ispartaspor dünkü sonuçla yine evinde puan kaybetti ve sezon başından bu yana evinde istenilen futbolu ortaya koyamadığı, deplasmanlarda ise daha rahat oynadığı dün sahasında aldığı bu sonuçla bir kez daha ortaya çıktı.
GOLCÜ SIKINTISI SÜRÜYOR
Dün saat 13.00’de Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ve diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 3 bin futbolsever izledi. Sakatlığı nedeniyle yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalan Ispartaspor’un golcü futbolcusu Burak Aydın sahaya döndü ve dünkü maçın 83. Dakikasında Mustafa Acar’ın yerine oyuna girdi. Fakat, takım kötü oynayınca gol atma imkanı bulamadı. Yeşil – Pembeli takımın gol atma yollarındaki sıkıntısının devam ettiği dünkü maçın 90 dakika sonunda skorborta net bir şekilde yansıdı.
90 DAKİKADA SADECE
İKİ POZİSYON BULABİLDİ!
Yeşil – Pembeli ekip, dünkü maçta ilk gol pozisyonuna maçın 52. Dakikasında girebildi. Bu pozisyonda Alp Arda’nın uzun çektiği degaj Kırkalerispor ceza sahası önüne kadar gitti. Burada topu kontrol eden Taner Gümüş hızla ceza sahasına girerek kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1 – 0. İki duran top pozisyonundan da sonuç alamayan Yeşil – Pembeli ekip bu iki pozisyonun dışında kayda değer hiçbir gol pozisyonu geliştiremedi ve altın değerinde iki puan kaybetti.
ALP ARDA DA OLMASA…
Dünkü maçta, Ispartaspor’un sahadan beraberlikle bile olsa ayrılmasının en büyük mimarı Kaleci Alp Arda oldu. Sebebiyet verdiği penaltıyı mükemmel bir refleksle kurtararak telafi etmeyi başaran Alp Arda’nın yağmur gibi gelen rakibin ataklarında gole izin vermemesi Ispartapor’un farklı mağlup olmasının önüne geçti. Maça ilk 11’de başlatılan 53 sırt numaralı Furkan Özdemir ise sahada sadece gezindi. Bu futbolcu maçın ikinci yarısının başında oyundan alınarak yerine Embiya Ayyıldız konuldu. Sonuç olarak, Ispartaspor, dünkü maçta oyun olarak çok kötü bir futbol ortaya koydu. Sahada kimin ne yaptığı belirsizdi. Dolayısıyla, bu da Yeşil – Pembeli ekibin rakibi karşısında üstün olmasına engel oldu ve sahadan da iki altın değerinde puan kaybıyla ayrıldı.
MAÇIN HAKEM
TRİOSUNDAN ‘REZALET’
YÖNETİM
Öte yandan, dünkü maçı yöneten Safa Yılmaz, İlke Akman, Tuncay Ercan ve Erdoğan Özkaya hakem triosu rezalet bir yönetim gösterdi. Özellikle maçın Orta hakemi Safa Yılmaz’ın rakip takım gol attırana kadar ikili mücadelelerde sürekli Kırlarelispor lehine kararlar vermesi hem Ispartasporlu futbolcuları hem tribünlerdeki taraftarları adeta çılgına çevirdi. Ancak, böyle durumlarda olması gereken Ispartaspor’un mükemmel bir futbol oynayarak rakip ile birlikte hakemi de yenmesini beceremedi.
İKİNCİ SIRADAKİ
YERİNİ KORUDU
Pendikspor’un alıp başını gittiği grupta Ispartaspor’un ikincilik konusunda mücadele verdiği takımlardan Amedspor’un 24Erzincanspor’a 5 – 2 gibi farklı bir skorla yenilmesine ve Şanlıurfaspor’un da deplasmanda Akhisarspor ile 2 – 2 berabere kalarak puan kaybetmesine rağmen Ispartaspor, kendi saha ve seyircisi önünde Kırlarelispor’u yenemeyerek rakipleri ile arasındaki puan farkını açma imkanından yararlanamadı. Yeşil – Pembeli ekip dünkü sonuçla grupta 2. Sıradaki yerini korudu. Fakat, maçlarını kazanan Buca 1928 gibi takımlar ise Ispartaspor ile aradaki puan farkını kapatarak ikincilik yarışına ortak oldular.
PAZARSPOR
DEPLASMANINA
GİDECEK
Ispartaspor gelecek hafta Pazarspor ile deplasmanda karşılaşacak.
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Safa Yılmaz, İlke Akman, Tuncay Ercan.
ISPARTASPOR: Alp Arda, Şamil Başaran (Seyid Ahmet Han), Efşan Geçgin, Kadir Turhan, Said Can Açıkalın (dk.56 Gökdeniz Varol), Ertuğrul Kurtuluş, Mustafa Diler, Furkan Özdemir (dk.46 Embiya Ayyıldız) Taner Gümüş (dk.74 Gökhan Göksu) Mustafa Acar (dk.83 Burak Aydın)
KIRKLARELİSPOR: Mehmet, Canberk, Uğur, Furkan, Serhat, Ferhat, Emre (dk. 57 Yaser), Berat (dk.58 Harun), Çağrı (dk.85 Ümit), Davut, Şevki (dk.76 Emre)
GOLLER: Dk. 52 Taner Gümüş (Ispartaspor), dk. 67 Furkan (Kırklarelispor)
S. KARTLAR: Alp Arda, Ertuğrul, (Isparta), Emre (Kırklareli)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak. 13: Konuk ekip Kırklarelispor maça çok hızlı başladı. İlk dakikadan Ispartaspor kalesini ablukaya alan takım bu dakikada penaltı kazandı. Ani gelişen Kırlarelispor atağında aldığı topla hızla ceza sahasına giren Berat, kendini yerde bulunca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı Berat kullandı ve kalenin yan direğinin dibine giden topu Kaleci Alp Arda mükemmel bir refleksle çelerek penaltı golünü izin vermedi.
Maç boyunca ikili mücadelelerde takdir hakkını sürekli rakip takımdan yana kullanan Hakem ilk yarı sonunda maçı 2 dakika uzattı. Ispartaspor, ilk yarı boyunca olduğu gibi uzatma dakikalarında da istediği gole ulaşamayınca ilk yarı 0 – 0 golsüz sona erdi.
Dak. 52: Ispartaspor maçta ilk ciddi atağını bu dakikada geliştirebildi. Konuk ekip defansının arkasına atılan topta Taner hızla Kırklarelispor ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalecinin solundan düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1 – 0.
Dak. 67: Maalesef Ispartaspor’un galibiyet sevinci sadece 15 dakika sürdü. Bu dakikada gelişen Kırlarelispor atağında sağ taraftan arda direğe gönderilen ortada Çağrı kafa ile topu kalenin diğer tarafına gönderdi. Furkan düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1 – 1.
Dak. 69: Ispartaspor’un ceza sahası sol çaprazında kazandığı serbest atışı Arif Birşen kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda ağlara giden topu kaleci yakaladı.
Dak. 71. Ispartaspor bu defa ceza sahası sağ çaprazında bir serbest atış kazandı. Seyid Ahmet Han’ın kullandığı atışta top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu Ispartaspor’dan kimse ağlara gönderemeyince defans topu uzaklaştırdı.
Hakem maçı 4 dakika uzattı. Ispartaspor uzatma dakikalarında da aradığı gole ulaşamayınca maç 1 – 1 sona erdi ve Yeşil – Pembeli ekip bu sonuçla iki puan kaybetti.
2. LİG BEYAZ GRUPTA 15. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Kırklarelispor: 1 – 1
24Erzincanspor – Amedspor: 5 – 2
Uşakspor – Eskişehirspor: 2 – 1
Kırşehir Belediye – Ankara Demir: 1 – 1
Akhisarspor – Ş. Urfaspor: 2 – 2
Buca 1928 – Z. Kömürspor: 2 – 0
Pendikspor – Karacabey Beld. 4 – 2
Tarsus İ.Y. – Pazarspor: 0 – 1

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °