Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyyanen Zam Ve İntibak Yasasındaki; Kritik Detay Belli Oldu

Seyyanen Zam Ve İntibak Yasasındaki; Kritik Detay Belli Oldu

GENEL 5.02.2024 23:57:00 0
Seyyanen Zam Ve İntibak Yasasındaki;  Kritik Detay Belli Oldu

SGK uzmanı, seyyanen zam ve İntibak yasasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, seyyanen zam ve İntibak yasasındaki kritik detayı ortaya çıkardı.

Milyonlarca emeklinin maaşlarına düzenleme yapılarak yüzde 49,25 zam oranı ortaya çıkmıştı. Fakat yapılan zam oranının 6 bin 700 TL ve altındaki kök aylıklarını etkilememesi tepkilerin odağı oldu.

Yapılan düzenlemede milyonlarca emekli, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’yi almaya devam ediyor. Pek çok emekli seslerini duyurmak için iktidara çağrıda bulunuyor. Bu noktada emeklilerin isteği seyyanen bir zam ve intibak yasasını çıkması yönünde olduğu belirtiliyor.

Uzman isimler ise seyyanen zam ve intibak yasasını ilişkin kritik detayları açıklıyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, katıldığı bir programda seyyanen zam ve intibak yasasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, seçim öncesi iktidarın seyyanen zam konusunda kesin bir adım atacağını belirtirken, “Seyyanen zam da mutlak emekliye verilmesi gerekiyor. Konuşulan rakamlarda 4 bin ila 10 bin arasında” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, intibak yasasının çıkmasının daha hakkaniyetli olacağını belirtirken, “Çünkü 2000 öncesinde emekli alanların İntibak Yasası çıktı. Onların kök aylıklarına bakıldığında şu anki yüzde 49,25'lik hesap sonrası rakamlar 10 bin ila 11 bin liranın üzerinde olacak. 2000 sonrası emekli olanların aylıkları çok düşük durumda bu sebepten dolayı mutlaka bir düzenleme gelmesi gerekiyor" dedi.

İNTİBAK YASASI NEDİR

İntibak yasaları, genellikle ekonomik, sosyal ve hukuksal dengeyi sağlayan önemli bir yasadır. Bir ülkede yaşanan ekonomik değişimler, enflasyon oranları, gelir dağılımı gibi faktörler, mevcut maaş veya emeklilik haklarının belirlenmesinde önemli etkenlerden biri. Ancak zaman içinde bu faktörlerde değişiklik gösterebilir, ve bu da mevcut maaş veya emeklilik haklarının yetersiz kalabiliyor. Bu yasalarda burada devreye girerek, mevcut maaşları veya emeklilik gelirlerini, ekonomik değişimlere uyum sağlayacak bir modele dönüştürür.


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °