Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

‘Sevgi İzi İçin’ Eğirdir Sokaklarına Düştüler

‘Sevgi İzi İçin’ Eğirdir Sokaklarına Düştüler

GÜNDEM 5.06.2022 06:12:00 0
‘Sevgi İzi İçin’ 
Eğirdir Sokaklarına 
Düştüler
Müge Anlı ve ekibinin hayata geçirdiği bir hizmet olan SEVGİ İZİ için proje yapan Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü öğrencileri Selcan Ağuş, Tuğçe Sülün, Sümeyye Döne Türe, Fatma Karatut, Selin Tosun, Aleyna Arslan, Elif barut ve Özge Nur Oral Eğirdir sokaklarında dolaşarak ‘SEVGİ İZİ’ Projesine destek istediler.
 
Isparta’nın Eğirdir İlçesinin cadde ve sokaklarına hazırladıkları broşürleri asan ve vatandaşlara ‘SEVGİ İZİNİ’ anlatan öğrenciler projeleriyle Müge Anlı’nın başlattığı projeye de destek vermiş oluyorlar. Projeye Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün talimatıyla Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’da destek verdi.
SEVGİ İZİ NEDİR?
Müge Anlı programında sıklıkla adı geçen sevgi izi nedir, nasıl ve nerede yapılır izleyenler tarafından merak ediliyor. Müge Anlı'nın da yaptırdığı sevgi izi, uzun süredir kayıp olan engelli kişilerin kısa sürede bulunmasına faydalı oluyor. Programın sunucusu Müge Anlı tarafından hayata geçirilen 'Sevgi İzi' ile ilgili merak edilenler haberimizde. Müge Anlı'nın programıyla birlikte uygulamaya sunulan Sevgi İzi projesi programın izleyicileri ve engelli aileleri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Müge Anlı'da sık sık bahsedilen Sevgi İzi Nedir, nasıl ve nerede yapılır?
SEVGİ İZİ NEDİR?
Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla Müge Anlı ve ekibinin hayata geçirdiği bir hizmettir. Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) için uygulanmaktadır.
SEVGİ İZİ ÜCRETLİ Mİ?
Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) ücretsiz uygulanmaktadır. Diğer kişilerden ücret talep edilebilir.
SEVGİ İZİ NEREDE, NASIL YAPILIR?
Yakınlarının kaybolmasından endişe eden ailelerin Sevgi İzi başvurusunda bulunabilmesi için iletişim adres ve telefonlarıyla http://www.benibuldular.com/ sayfasına başvurup formu doldurması gerekiyor. Siteden kendilerine bir numara verilecek. Örneğin, 104 no. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğinin üzerine işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °