Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Serdar Ortaç Yalvaç’ı coşturdu

Serdar Ortaç Yalvaç’ı coşturdu

GÜNDEM 26.08.2019 15:51:00 0
Serdar Ortaç 
Yalvaç’ı coşturdu
Yalvaç’ta her yıl geleneksel olarak yapılan Pisidia Antiokhiea Kültür Sanat ve Turizm Festivali dün Ünlü Sanatçı Serdar Ortaç’ın muhteşem konseriyle sona erdi. Ortaç, söylediği şarkılarla binlerce Yalvaçlıya neşeli dakikalar yaşattı.
 
Yalvaç ilçesinde bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Pisidia Antiokhiea Kültür Sanat ve Turizm Festivali coşkusu Serdar Ortaç konseriyle sona erdi. Yalvaç Belediyesi tarafından düzenlenen ve 25 Ağustos tarihine kadar süren Uluslararası Festivalde her gün çeşitli etkinlikler yapıldı. Festival 25 Ağustos Pazar akşamı yani dün akşam Ünlü Sanatçı Serdar Ortaç’ın sahne almasıyla sona erdi. Festivale aynı zamanda değişik ülkelerden folklor ekipleri de katıldı. Başkan Halil Hilmi Tütüncü her yıl olduğu gibi bu yıl da festival dolayısı ile şehir merkezindeki ana caddelerde standlar ve esnaf sergileri açtı.
İŞTE FESTİVALDA
GÜN GÜN YAŞANANLAR
20 Ağustos Salı günü Zafer Mahallesi Orman Caddesi İtfaiye binası köşesinden ilçe stadına kadar olan cadde boyunca karşılıklı alışveriş Standları ve Sergilerinin Kurulması ile başlayan festival, Saat 21:00’de Belediye Meclis Salonu Sanat Sempozyumu ile devam etti. Bu sempozyumun öncesinde ise saat 20:00’de katılımcılara hoş geldin yemeği verildi. Uluslararası Yalvaç Sanat Sempozyumu ve Uluslararası Keçe Çalıştayı kapsamında keçe için Gencer Kondal Keçe Atölyesi, resim için Keçe evi, mozaik-resim için Hıdırlık Tepesi Hastane yolu üzeri istinat duvarında eserler sergilendi.
Festivalin ikinci günü olan 21 Ağustos Çarşamba günü ise; Saat 14:00’de Yalvaç Müzesinde Foto Boylu Dünden Bugüne Yalvaç Fotoğrafları sergisi ve Antiokheia Antik Kenti kazı Ekibi Fotoğrafları sergisi açılışı yapıldı. Saat 18:00’de Yalvaç’ın meşhur Çınaraltı’nda Halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Saat 21:00’de ise Yalvaç İlçe Stadyumunda Yalvaç Fen Lisesi FİZY Grubunun gösterisi ile başlayan konser programında İstanbul Girls Orchestrası sahne aldı.
Festivalin üçüncü günü olan 22 Ağustos Perşembe günü Saat 14:00’de Festival Komitesi Tarafından Alışveriş Stantlarının Gezildi. Saat 16:00’da “Antiokheia Antik Kenti ve Antik kentteki Arkeolojik Kazılar” konulu Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’nın verdiği Konferans gerçekleştirildi ve  – Psidia Antiokheia Antik Kenti Kazı Evi ziyaret edildi. Saat 18:00’de yine Çınaraltı’nda Yalvaç Belediyesi Mehter Takımı Konseri gerçekleştirildi. Saat 21:00 İlçe stadında Sanatçı Tuğçe Kandemir’in sahne aldığı konser ile sona erdi.
23 Ağustos Cuma günü yani festivalin dördüncü gününde ise; Saat  Antiokheia Antik Kenti Tiyatrosunda festival açılışı gerçekleştirilirken, saat 14:00’de Sünnet Mevlidi ve Sünnet Şöleni Devlethan Camii Avlusunda yapıldı. Saat 15:00’de Keçe Çalıştayı Eserleri ve Resim Sergisi Açılışı KAB Okulu Spor Salonunda gerçekleştirildi. Saat 18:00’de Anlatan Meydanında Çocuklara Yönelik Ödüllü Yarışmalar yapıldı. Saat 21:00’de İlçe Stadyumunda Murat Başaran konseri icra edildi.
AHMET ŞAFAK SAHNE ALDI
Festivalin beşinci günü olan 24 Ağustos Cumartesi günü saat 12:00’de Masır Parkı Rekreasyon düzenlemesi yamaç Şelalesi Açılışı yapıldı. Saat 14:00’de Yalvaç konaklarında Geleneksel Yalvaç Yemekleri Yarışması yapıldı. Saat 17.00’de Pisidia Antiokheia Antik Kenti Gezisi yapılırken, saat 18:00’de Çocuklara Yönelik Ödüllü Yarışmalar Anlatan Meydanında yapıldı.
SERDAR ORTAÇ COŞTURDU
Saat 21:00’de İlçe Stadyumunda Ahmet Şafak konseri gerçekleştirildi.
Festivalin son günü olan 25 Ağustos Pazar günü ise saat 10:00’da Hıdırlık Tepesinde Trap Atışları Turnuvası Açılışı gerçekleştirildi. Festival akşam saat 21:00’de İlçe Stadyumunda Serdar Ortaç konseri ile sona erdi.
Ünlü sanatçı Serdar Ortaç, konsere gelen binlerce Yalvaçlıya söylediği şarkılarla hem coşturdu hem neşeli dakikalar yaşattı.
İŞTE FESTİVALDEN GÖRÜNTÜLER…






 

Anahtar Kelimeler: coşturdu ortaçyalvaçı serdar
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °