Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sema altınla ödüllendirildi

Bulgaristan’ın Sofya kentinde14-24 Kasım tarihlerinde yapılan Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonasında Sema Çalışkan ikincilik elde etti. Iyaş Yönetimi, Iyaşspor’un sporcusu Sema’yı altınla ödüllendirdi.

SAĞLIK 2.12.2016 04:45:00 0
Sema altınla ödüllendirildi
Bulgaristan’ın Sofya kentinde 14-24 Kasım tarihlerinde yapılan Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda Iyaşspor’un sporcusu Sema Çalışkan ikinci oldu. Çalışkan’a bu başarısından dolayı Iyaş Yönetim Kurulu altın hediye etti. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Iyaş Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Dağlı, “Sema Çalışkan, bugüne kadar bizimle 5 kere Türkiye Şampiyonluğu, 2 Kere Avrupa ikinciliği, 1 Kere Dünya üçüncülüğü kazanmış, 1’er kere de Avrupa Oyunları  ve  Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil etmiştir” dedi.
BOKSTA 15 LİSANSLI MİNİK SPORCUMUZ VAR
Boksta Sema Çalışkan’ın haricinde alttan yetişerek gelen 15 lisanslı minik sporcuların çalışmalarına devam  ettiğini dile getiren Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “2002 doğumlu Ramazan Demir, Türkiye şampiyonu olmuş, Milli takımımızla ülkemizi temsil etmiştir. Ayrıca 2014 yılında yine sosyal sorumluluğumuz gereği futbol kulübümüzü kurduk. 2002/2007 yaş grubu çocuklarımızla U12 kategorisiyle başlayarak 2 yılda 2 U-12, U-13, U-14 olmak üzere toplam 4 ilde birinciliği elde ettik.
YETENEĞİNE GÜVENEN ÇOCUKLARIMIZI KULÜBÜMÜZE BEKLİYORUZ
Çok yetenekli  çocuklarımız var. Bunları yetiştirip Ülke sporuna kazandırmanın yanında gençlik  dönemlerinde  de düzenli ve disiplinli spor yaptırarak  kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaç edindik. Buradan  Isparta gençlerine ailelerine  de seslenmek istiyoruz. 2002/2007 yaş grubunda yeteneğine güvenen çocuklarımızı Kulübümüze bekliyoruz.
KAPALI SAHA PROJESİNİ ÇİZDİRİYORUZ
Iyaşspor olarak tesisleşme  çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili 2 arsa aldık. Şu an kapalı saha projesini çizdiriyoruz. İlk fırsatta yapımına geçeceğiz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spor alanında daha yetenekli, temiz ve daha iyi toplum yaratmak istiyoruz. Bizim amacımız Ispartalı gençlere hizmet etmek. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bu çerçevede olacaktır. “
ÇALIŞKAN: ŞAMPİYONLUK İSTİYORDUM AMA BU BİR DENEME OLSUN
Sema Çalışkan da şampiyonluk istediğini belirterek, “Ama bu bir deneme olsun. Bu sefer 2. oldum ama bir dahakine 1. olarak geleceğim. 5 yılda bu başarı kolay ve tek başına kazanılmadı. Antrenörümün yardımları ile bu noktaya geldim. IYAŞ’ın desteklerini de göz ardı edemem. Gerçekten çok zorlu geçti. Bayanlar kategorisinde çok profesyonel insanlar var” diye konuştu.
SARICA: SEMA ŞAMPİYONLUK HAVASINA ÖNCEDEN BÜRÜNDÜ
Antrenör Melihşah Sarıca ise Sema’nın 5 yıldır göğsünü kabarttığını ifade ederek, “Isparta’mızı en iyi şekilde temsil ettiği için çok teşekkür ederim. Bizim tek amacımız bayrağımızı göndere çekmek. Sema’nın büyük bayanlarda 2. Yılı olmasına rağmen çeyrek finalde seri başını yendi. Yarı finalde Ukraynalı rakibimizi yendik. Finaldeki rakibimiz ile 4 ay önce karşılaşmıştık. O maçta yendik. Burada da Sema şampiyonluk havasına önceden büründü. Tabi böyle olunca maçı da az bir sayı ile kaybettik. Bu Sema için büyük bir tecrübe. Geçen senenin Avrupa şampiyonu, 29 yaşında olan tecrübeli bir sporcu ile mücadele ettik. Ben Sema’ya şampiyon gözü ile bakıyorum. Bu yaptığı hatanın iyi olduğunu düşünüyorum. Erken havaya girmemesini bu şekilde yaşayarak öğrendik. O zamana kadar bütün güçlü rakipleri yendiğimiz için bende şampiyonuz diye düşünüyordum. Bu benim için de büyük bir tecrübe oldu” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °