Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Selektör yapma suçluları kaçırma!

Isparta Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, yollarda trafik kontrol noktalarını selektör yaparak, karşı taraftaki sürücüleri uyaranlara önemli bir tavsiyede bulundu.

ISPARTA 19.04.2016 05:42:00 0
Selektör yapma suçluları kaçırma!
Ülkemiz şuanda terör konusunda hassas günlerden geçiyor. Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik güçlerimiz teröristleri etkisiz hale getirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Teröristlerde son dönemlerde özellikle Ankara, İstanbul gibi şehirlerde bomba yüklü araçlarla hain saldırılarını gerçekleştiriyor. Güvenlik güçleri de yollardaki denetimlerini artırdı. Ancak trafik kontrol noktalarıyla ilgili toplumda hakim olan selektörle uyarma işlemi belki de bir teröristin kurtulmasına sebep olabilir. Isparta Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, bu konuda sürücülere önemli uyarıda bulundu.
RADARDAN SONRA GAZA YÜKLENDİ, UÇTU BİR YERE ÖLDÜ
Sosyal medyada radar çevirme ismi altında birçok grup olduğunu ifade eden Çelik, bu gruplarda nerede kontrol noktalarının olduğunun paylaşıldığını söyledi. Son dönemlerdeki terör olaylarının ardından bu gruplarda çok fazla paylaşım olmadığını ve bunun sevindirici olduğunu ifade eden Çelik, “Geçtiğimiz haftalarda Antalya’dan geliyoruz. Bir radar arkasından jandarma çevirmesi var. Birkaç kişi karşıdan selektör yapıyor. Neden selektör yapıyorsun diye kızıyorum. Bırak durdursun. Tüm arabalar dursun. Hız yapıyorsa radara girsin. Sen selektör yaptın radar olduğunu bildirdin adama. Gitti radar önünde ayağını gazdan çekti. Radardan sonra gaza yüklendi, uçtu bir yere öldü. Sen ne yapıyorsun? Burada suç sende de var” dedi.
ARANMAYINCA İNSANLAR GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR DİYE ELEŞTİRİYOR
Öte yandan selektör yapılarak belki de karşıdan gelen teröristin polisten kaçmasına neden olunabileceğine dikkat çeken Çelik,  şunları söyledi: “Selektör yapıyorsun. Belki karşıdaki adam terörden aranan birisi. Polis, jandarma kontrol noktasına girmemek için geri dönüyor. Ya da orada bir köye girip birkaç saat oturuyor. Vatandaş olarak durdurulduğumuzda ‘biz terörist miyiz?’ diye kızıyoruz. Ama ben senin kim olduğunu nereden bileyim. Bu sefer aranmayınca insanlar güvenlik zafiyeti var diye eleştiriyor. Her arabayı durdurunca da neden durduruyorsun diye sitem ediyoruz.
POLİS VE JANDARMANIN GÖREVİ UYGULAMA YAPMAK
Selektör yapmanın da cezası var. Karşıdan gelen bir sivil polis aracıysa ona selektör yakarak ileride çevirme var şeklinde bildirme yaparsan plakanı alıp ceza yazıyorlar. Sen kuralları ihlal ediyorsun karşı tarafa da ihlal ettiriyorsun. Böyle şeyleri yapmamak gerekiyor. Polis ve jandarmanın görevi uygulama yapmak. Bu adama görevini yapıyor diye kızmamamız lazım.
RADARI GEÇTİKTEN SONRA İŞ BİTİYOR
Sen suçlu birisini uyarıyorsun. Ya da hızlı gideni uyarıyorsun. Ne kadar yavaş gidiyor. Maksimum 1 kilometre gidiyor. Radarı geçtikten sonra iş bitiyor. Emniyet radar koyuyor ya radar arabasından 500 metre ileriye bir radar arabası daha koysa herkes radara gider. “

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °