Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Şehitlik için yola çıktılar gazilikle onurlandırıldılar

Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden Vali Şehmus Günaydın, gazilerin vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve ortaya koyduklarını belirtti.

ISPARTA 20.09.2016 06:21:00 0
Şehitlik için yola çıktılar gazilikle onurlandırıldılar
19 Eylül Gaziler Günü dolasıyla dün Isparta’da anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program Şehitlik’te devam etti. Buradaki programın ardından Vali Şehmus Günaydın Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret etti. Burada şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Vali Günaydın, şehitliğin ve gaziliğin milletimiz ve ülkemiz için öneminden bahsetti. Ziyarette İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Garnizon Komutan Vekili Mustafa Cüneyt Arıkan, Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük de hazır bulundu.
İREZ: HER ZAMAN KANIMIZI AKITMAYA, CANIMIZI FEDA ETMEYE HAZIRIZ
İlk olarak konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez, dün olduğu gibi bugün de canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Sakarya Meydan Muhaberesinin kazanılmasından müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanunla Mareşallik rütbesi gazilik unvanının verilmesinin 95’inci yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucu kazanılan gazilerimizin onurlandırıldığı gündü. Gaziler Günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadeler yer almaktadır; 'Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesini veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir..' Gazi Atatürk'ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Bu günde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silaha arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı iler eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım.”
VALİ GÜNAYDIN: MİLLETİMİZ VAR OLDUKÇA ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARI BİZLERE EMANETTİR
Vali Şehmus Günaydın da milletimiz için şehitlik ve gaziliğin çok önemli kavramlar olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlerimiz nurlanmış, gazilerimiz de onurlanmış kişilerdir. En yüksek mertebelerden olan şehitlik mertebesi, gazilerimiz için de ulaşılmak istenilen ve arzulanan bir mertebe olmasına karşılık, savaş karşısında canlarını vatanımızın bölünmez bütünlüğü için ortaya koyan gazilerimizin, bu mertebeye ulaşmadan gazilik mertebesiyle onurlanmaları da çok önemli ve değerlidir. Biz bu ülkenin bir ferdi olarak her zaman şehitlerimiz rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Elbette ki şehitlerimizin bu ülke için yaptıklarına karşılık, bizim millet olarak yapacağımız çok şey olmasına karşılık, onların verdikleri karşısında çok anlam ifade etmese de bir nebze sıkıntılarını gideriyorsak ve yanlarında olduğumuzda onlara bir katkı verebiliyorsak ne mutlu bizlere. Ülkemiz, milletimiz var oldukça şehitlerimizin yakınları bizlere emanettir. Başımızın üstünde yerleri vardır.  Her sıkıntılarında her zaman tutmak istedikleri bir el olduğunda mutlaka tutacak bir elimiz olacaktır. Dertlerini anlatacakları birilerini aradıkları zaman her zaman yanlarında olacağız. Gazilerimiz de vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, milletimizin refahı huzuru için canlarını seve seve ortaya koymuşlardır. Şehitlik için yola çıkmışlardır, gazilik mertebesiyle onurlandırılmışlardır. Bu nedenle gazilerimiz bizim için çok önemli ve değerlidir.
BİR DERDİNİZDE HEMEN ARAYABİLİRSİNİZ
Gazilerimizin de millet olarak yanlarındayız. Bizim gelmemizi beklemeden sıkıntıları, dertleri olduğu zaman bir alo demeleri yeterli. Kalkıp bir çayımızı içerlerse bizi mutlu ederler. Ama anında çözülmesi gereken bir dertleri olduğu takdirde hem beni arayabilirler, komutanlarımızı, emniyet müdürlerimizi, Aile Sosyal Politikalar Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarını arayabilirler. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Bir takım imkanlar dahilinde yaptığımız şeyler sizler için çok önemli ve anlamlıdır onu çok iyi biliyoruz. Ama bunu sizin ortaya koyduğunuzun yanında hiçbir bir kıymeti yoktur. Sadece sizlerin ortaya koymuş olduğunuz o fedakarlığın yanında küçücük de olsa bir anlam, önem taşırsa bu yaptıklarımız bizi çok mutlu eder. Tüm arkadaşlarımızla yanınızda ve emrinizdeyiz. Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Hayattaki gazilerimize de aileleriyle birlikte huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.”
Vali Günaydın daha sonra Modapark Düğün Salonu’nda şehit yakınları ve gazilerle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °