Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Şehitlerimizin ve 15 Temmuz gazimizin ismi yaşatılacak

Şehitlerimizin ve 15 Temmuz gazimizin ismi yaşatılacak

ISPARTA 6.03.2018 05:56:00 0
Şehitlerimizin ve 15 Temmuz gazimizin ismi yaşatılacak
Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısında şehitlerimizin ve 15 Temmuz gazimiz Burak Kocabaş’ın isimlerinin cadde, sokak ve parklarda yaşatılması adına 11 teklif sunuldu. İsim komisyonuna havale edilen talepler Cuma günü karara bağlanacak. Meclis Başkanvekili Nedim Yürekli, aslında önemli olanın şehitlerimizin haklarının bize helal etmesi olduğunu ifade ederek, “İnşallah bu da günün birinde gündeme getirilir ve oradaki dualar arasına eklenir” dedi.
 
Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın katılmazken, onun yerine Nedim Yürekli başkanlık yaptı. Toplantı önergelerle başlarken AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal, Afrin Şehidi Burhan Açıkkol’un isminin uygun bir yerde yaşatılmasını isterken, Nedim Yürekli de 2000 yılında Erzincan’da şehit olan Ramazan Gömük’ün adının yaşatılmasını önerdi. Bunun yanında şehitlerimizin ve 15 Temmuz gazimiz Burak Kocabaş’ın isminin yaşatılması teklifleri de isim komisyonuna havale edildi. Komisyon kararları Cuma günkü meclis toplantısında okunarak oylanacak.
DAL: KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Mecliste konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıklarını belirterek, “Bizim kadınlarımızın ayaklarının altında bir cennet olduğunu müjdeleyen Peygamber Efendimizin olduğunu ve kadınlarımızın her zaman her yerde annelik vasfı ile beraber en güzel duyguları, en güzel günleri geçirmesini diliyorum. Isparta’mıza geçen hafta şehidimiz gelmişti. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah milletimize ve askerimize zafer nasip etsin” dedi.
YÜREKLİ: KADINLARIMIZ HER ORTAMDA BİRER DİSİPLİN UNSURU
Meclis Başkanvekili Nedim Yürekli de kadınların bulundukları her ortamda birer disiplin unsuru olduğunu ifade ederek, “Türk tarihinin başlangıcından bu yana Türk kadınının beyinin, hükümdarın, kağanın yanında ayrı bir yeri vardır. Bunun en güzel göstergesi de ana yurdumuz olan Orta Asya’da Altay dağlarının en yüksek tepesi kadın başı olarak adlandırılmıştır. Bu da eskiden beri kadına verilen değerin en güzel göstergesidir. Ben de kadınlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMALIYIZ
Öte yandan şehitlerimize değinen Yürekli, “Ata yurdu bu güzel vatanımız sanki dünyanın can evinde bir cennet gibi. Bu yüzden tarih boyunca çok büyük saldırılara maruz kalmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde Anadolu topraklarının üzerinde dökülen kan kadar kan dökülmemiştir. Hiçbir aile yoktur ki evladından, aile fertlerinden herhangi birisini şehit vermiş olmasın. Anadolu’muz baştan başa, boydan boya şehitlerle doludur. Önemli olarak bizlerin millet olarak buna layık olacak çaba içerisinde bulunmamızdır. Bundan önceki meclis toplantımızda Har Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği’ne en güzel yerlerden birisini tahsis etmemizin önemi her gelen şehitle ilgili olarak daha iyi anlaşılmaktadır. Bu yönüyle şehitlerimizi birlikte ruhen kutluyoruz, anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Öbür dünyada şefahatlarından bizleri mahrum etmesinler.
ASLINDA GÖNLÜMÜZ İSTİYOR Kİ ŞEHİDİMİZİN BİZE HAKKINI HELAL ETMESİ
Şehit cenaze namazlarında şehidimiz için bizlerden helallik istenir. Aslında gönlümüz istiyor ki şehidimizin bize hakkını helal etmesi. İnşallah bu da günün birinde gündeme getirilir ve bu da oradaki dualar arasına eklenir. Şehitlerimiz bizler için canını feda etmiş, bizim onun üzerinde ne gibi bir hakkımız olabilir ki; helallik vereceğiz. Üstelik sanki inanılmıyormuş gibi 3 kez tekrar edilmekte. Cenabı Allah inşallah mekânlarını cennet eder, biz de şehitlerimizin şefahatlarından yararlanırız” dedi.
ÖREN: MECLİS OTURUM ÜCRETLERİNİ MEHMETÇİĞİMİZE BAĞIŞLAYALIM
AK Partili Mehmet Ören de “Ordumuz ülkemiz için elinden geleni yaparken, önerim şudur; meclis olarak bir oturum ücretini Mehmetçiğe bağışlamayı teklif ediyorum” dedi.
YÜREKLİ: BU GÖNÜLLÜLÜK MESELESİ, BAĞLAYICI KARAR ALAMAYIZ
Ören’in bu teklifiyle ilgili konuşan Nedim Yürekli, “Hassasiyetine teşekkür ediyorum. Daha önceki meclis toplantılarında da gündeme gelmişti, bu gönüllülük meselesi, bağlayıcı karar alamayız. Gönlünden kopan istediği gibi bağışını yapar” dedi.
GÖKER: 6 MART ISPARTA İÇİN ÖZEL BİR GÜN
MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker de 6 Mart’ın Isparta için özel bir gün olduğunu dile getirdi. Göker, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Isparta’ya teşriflerinin seneyi devriyesi. Tekrardan bu haklı gururu büyük atamızı Isparta’da ağırlamanın haklı gururunu yaşayacağız. Sayın Kadir Dal’ın da ifade etmiş olduğu gibi özellikle kadına şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde 8 Mart Kadınlar Günü’nü şimdiden kutluyoruz. Sadece bir güne sığdırmadan hem eşimiz, hem annemiz, hem kız kardeşimiz olarak baktığımız kadınların 365 gününü kutlamaktan yana tavır koyuyoruz.
BELEDİYE BAŞKANIMIZI KUTLUYORUZ
Bu sene Türkiye Belediye Başkanları Birliği tarafından ilk kez düzenlenen en beğenilen belediye başkanları oylaması yapıldı. 4 Ocak’ta başlayıp 16 Şubat’a kadar devam eden ve 7 bölgede uygulanan oylamada yaklaşık 5 milyon oy kullanılmış. Isparta’mızın da bulunduğu Akdeniz bölgesinde Mersin, Antalya, Adana gibi büyükşehirler olmasına rağmen bölgenin en beğenilen belediye başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın seçilmiştir. Cumartesi günü ödüllerini aldılar. Başkanımızı tekrar tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. Zaten Isparta halkı da 2014’te bu başarılarını gördüğünde dolayı tarihinde daha önce kimseye vermediği şehri eminlik payesini 3. kez kendisine vermişlerdir. Kendisinden Isparta ve meclis üyeleri olarak önümüzdeki dönem ve dönemlerde de bu başarıyı bekliyoruz. Kendisi burada olmadığı için gıyabında kendisini tebrik ediyoruz.”
YÜREKLİ: KENDİSİNİN YOKLUĞUNDA KUTLAMAK DAHA MAKBUL
Nedim Yürekli de Günaydın’ı tebrik ederek, “Kendisinin yokluğunda kutlamak daha makbul. Kendisi buradayken kutlamak bu kadar değerli olmazdı. Başkanımızı canıgönülden kutluyorum. Ayrıca Güneykent Belediye başkanı da ödül aldı. Kendisi benim öğrencilerimdendir. Kendisini de kutluyor başarılarına ortak oluyorum” diye konuştu.
DAL: AFRİN ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ YAŞATALIM
Daha sonra söz alan Kadir Dal, Afrin Şehidimiz Burhan Açıkkol’un isminin Diyadin yoluna isminin verilmesini teklif ederek bunun gündeme alınmasını istedi. Yapılan oylama ile teklif gündeme alındı.
YÜREKLİ: ERZİNCAN ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ O PARKA VERELİM
Dal’ın ardından Nedim Yürekli de kendi gündem teklifini okudu. Yürekli, “2000 yılında Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli iken şehit düşen hemşerimiz aynı zamanda benim öğrencilerimden birisinin çocuğu olan Ramazan Gömük adının ailesinin yakın olduğu yerde bulunan Modern Evler Mahallesi sosyal tesisi yanındaki parka verilmesini öneriyorum” şeklinde konuştu. Yapılan oylama ile Yürekli’nin bu teklifi de gündeme alındı.
İŞTE İSİMLERİNİN VERİLMESİ İSTENEN DİĞER ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİMİZ
  • Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının DHKP-C li teröristlerce 2015 yılında şehit edilen Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Tunceli Ovacık Cumhuriyet başsavcısı iken PKK’lı teröristlerce 2012 yılımda şehit edilen Murat Uzun adlarının yaşatılması için 201 caddeye Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Caddesi Ve 201 Cadde ile Devlet Bahçeli Caddesi kesişiminde Bulunan Adalet Kavşağı İsminin Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Kavşağı isimlerinin verilmesi teklifi.
  • Yenice Mahallesi Muhtarı İsmail Akkaya’nın yenice mahallesinde 299 ada bir parselin imar planında park alanı olması nedeniyle mahallelerinde yaşamış olan Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Cihan Candere isminin verilmesi teklifi.
  • Sermet Mahallesi muhtarı Bekir Küçüktütüncü'nün Sermet Mahallesi 1910 sokakta düzenlenen park alanına 1993 yılında Şırnak ERUH ta şehit olan Jandarma Er Mehmet AKIN’ ın isminin verilmesi teklifi.
  • Niyazi Ezginci’nin Şehit Mustafa Ezginci’nin isminin sanayii mahallesi gümüş sokağa verilmiş olan isminin değişiklik yapılarak, Davraz Mahallesinde bulunan 3955 sokağa veya bu civarda bir parka verilmesi.
  • Şehit Erol Soyer isminin eşinin yaşadığı fatih mahallesi. 201 cadde no35 civarında bir sokağa verilmesi.
  • Şehit Halil İbrahim Şeker eşinin Modernevler Mahallesi 3167sokak ta ikamet etmekte olup eşinin isminin verilmesi teklifi.
  • Fatime Sakarya’nın 29.08.2015 tarihinde Şanlıurfa da çatışmada şehit olan eşi polis Tanju Sakarya isminin uygun görülecek bir cadde veya parka verilmesi teklifi.
  • Elife ve Orhan Karabaş’ın 15 Temmuz gazisi Burak Kocabaş’ın isminin Çünür Mahallesi 275 caddeye veya Karaağaç Mahallesi 1837 sokağa isminin verilmesi teklifleri.
  • Ahmet Demiray’ın akrabası 02 Kasım 2017 tarihinde piyade sözleşmeli er iken Şehit olan Sercan Kara’nın isminin bir yere veya güreş alanına verilmesi teklifi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °