Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Şehit Tevfik Akkan Anadolu İmam Hatip Öğrencisi Gül Betül Kutlu; Okuduğu Şiirle İzleyenleri Mest Etti!

Şehit Tevfik Akkan Anadolu İmam Hatip Öğrencisi Gül Betül Kutlu; Okuduğu Şiirle İzleyenleri Mest Etti!

ISPARTA 13.03.2022 05:52:00 0
Şehit Tevfik Akkan Anadolu İmam Hatip Öğrencisi Gül Betül Kutlu; 
Okuduğu 
Şiirle İzleyenleri
Mest Etti!
Şehit Tevfik Akkan Anadolu İmam Hatip öğrencisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kültür ve Sanat yarışmasında şiir okuma dalında Türkiye birincisi olan Gül Betül Kutlu okuduğu Mehmet Akif Ersoy’un Yeis (Ye’s) şiiri ile izleyenleri adeta mest etti. Kutlu, salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından uzun süre alkışlandı.
 
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’mızı yazma sürecini anlatan “Böyle Yazıldı Bir Daha Yazılmayacak” belgesel filmi önceki akşam Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde gösterime sunuldu.
PROGRAMA YOĞUN İLGİ
İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve saat 20.00’de başlayan filmin gösterimine Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, il protokol üyeleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
KUTLU, OKUDUĞU
ŞİİRLE İZLEYENLERİ
MEST ETTİ!
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda; Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kültür ve Sanat yarışmasında şiir okuma dalında Türkiye birincisi Şehit Tevfik Akkan Anadolu İmam Hatip öğrencisi Gül Betül Kutlu, Mehmet Akif Ersoy’un Yeis (Ye’s) şiirinini okudu. Kutlu şiirin ardından salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından uzun süre alkışlandı.
İSTİKLAL MARŞININ
YAZILIŞ HİKAYESİ…
Programda yapılan konuşmaların ardından, Senaryosunu yazan ve aynı zamanda başrol oyuncusu Yusuf Kürşad Duru ile yapımcısı İbrahim Ethem Yasan gösterim öncesi film hazırlanırken hissettikleri duygu ve düşünceleri salonda bulunan misafirlere anlattı. Söyleşinin ardından Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı 48 saati anlatan “Böyle Yazıldı Bir Daha Yazılmayacak” filmi gösterime sunuldu.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °