Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Şehir Hastanesi için dedikoduların aslı yok

Şehir Hastanesi için dedikoduların aslı yok

ISPARTA 21.03.2017 05:28:00 0
Şehir Hastanesi için dedikoduların aslı yok
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, dün itibariyle hizmete giren Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. Hastanede hizmetin ücretli olduğu yönünde bir takım dedikodularla halkın kafasını bulandırmaya çalışanların olduğunu belirten Bilgiç, “Bunların hiçbiri doğru değil. Burası bir Şehir Hastanesi’dir ama Devlet Hastanesi statüsündedir” dedi.
Isparta Devlet Hastanesi, Gülkent Ek Bina ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yatan hastalar hafta sonunda Isparta Şehir Hastanesi’ne taşınmıştı. Taşınmanın ardından dün itibariyle Şehir Hastanesi tüm birimleriyle hizmet vermeye başladı. Özel-kamu ortaklığı ile inşa edilen hastanenin ilk gününde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Şehir Hastanesi’nin Isparta’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Bilgiç, “Şehir Hastanemizin Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hastanenin ilk proje aşamasından itibaren bizden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımız ve Sayın Sağlık Bakanlarımıza, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sadece Isparta için değil Türkiye için son  derece önemli bir eser. Açılan 3.şehir hastanemiz. Bugün poliklinik hizmetleri başladı. Yatan hastalarımızı da cumartesi ve pazar günü arkadaşlarımız taşıdılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Herhangi bir sorun yaşamadan hastalarımızın naklini yaptık. Ufak tefek aksaklıklar tabi olur ama gerçek manada sorunsuz diyebileceğim şekilde hizmete başladı. AKFEN yönetimi ve Sayın Genel Sekreterimiz başta olmak üzere Isparta’da ki yönetici olmak üzere arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
ISPARTA’MIZA YAKIŞIR BİR HASTANESİNE KAVUŞTUK                                     
Şehir Hastanesi’nin uzun uğraşlar sonucunda Isparta’ya kazandırıldığının altını çizen Bilgiç, şunları söyledi: “Uzun uğraşlar sonucunda Isparta’ya kazandırdığımız bir hizmet. Türkiye’deki ilk 15 Şehir Hastanesi’nin içerisinde yer aldı. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bize çok büyük destekleri oldu. Hem şahsım hem de Isparta halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Isparta’mıza yakışır bir hastanesine kavuştuk.
DEDİKODULAR DOĞRU DEĞİL
Böyle bir güzel ve dev bir eser ki, tek kalemde bugüne kadar Isparta’nın görmüş olduğu en büyük yatırım. 1 Milyar 150 Milyon TL’lik bir yatırımı konuşuyoruz. Bu yatırımı açtık, sağda solda bir takım dedikodular duyuyorum. Bunlar beni üzüyor. Vatandaşımızın kafasını bulandırmak adına ‘orası özel hastane, orası paralı hastane’ gibi yanlış spekülasyonlar var. Bunların hiçbiri doğru değil. Burası bir Şehir Hastanesi’dir ama Devlet Hastanesi statüsündedir. Tamamen tıbbi hizmetler bağlamında bütün ekip devletimizin kadrosudur. Burası bir bölge hastanesidir. Buraya Afyon ve Burdur’dan da hastalarımız gelecek ve hizmetlerini alacaktır. Bunun karşılığında devlet güvencesi altında tüm hizmetler sunulacak.
ISPARTA’NIN BİR TAKIM DEDİKODULARI BIRAKIP, BU HASTANEYİ SAHİPLENMESİNİ İSTİYORUM
Sayın Bakanımız Recep Akdağ ile birlikte ciddi manada sağlıkta büyük dönüşüm yaşanmıştır. Bu dönüşümün uzantısı olarak şehir hastanelerini görüyoruz. Bu birinci fazda. İkinci fazda, yeni dönüşümler Sağlık Bakanlığı tarafından planlanıyor. Bunlar da önümüzdeki süreçte devreye girecek. Tüm Isparta’nın bir takım dedikoduları bırakıp, bu hastaneyi sahiplenmesini istiyorum.”
BAŞBAKAN 24 MART’TA GELİYOR
Öte yandan 24 Mart Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Isparta’da miting yapacağını ifade eden Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “24 Mart’ta sayın başbakanımız Isparta’da olacak, bir mitingimiz var. Sonrasında da hastanenin açılışını sayın başbakanımızla gerçekleştireceğiz. Programın hazırlıklarını yapıyoruz. Tüm ilçe, köy ve beldelerimizdeki vatandaşlarımızı 24 Mart’ta şehir merkezine bekliyorum. Sayın başbakanımızı bize yakışır en güzel şekilde ağırlayalım. Sayın Cumhurbaşkanımız da en kalbi selamlarını gönderdi. En kısa süre içerisinde kendisi ayrıca Isparta’yı ziyaret edecek. Bu şehir hastaneleri bütünüyle Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bir eserdir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °