Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Şehidimizin Vasiyeti; Anında Yerine Getirildi

Şehidimizin Vasiyeti; Anında Yerine Getirildi

ISPARTA 5.07.2022 14:52:00 0
Şehidimizin Vasiyeti; 
Anında 
Yerine
Getirildi
Irak'ın Kuzeyi Zap bölgesinde icra edilen Pençe-Kilit harekatı kapsamında terör örgütü ile girilen sıcak çatışmada Isparta Keçiborlu nüfusuna kayıtlı kahraman askerimiz Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül’ün vasiyeti üzerine ismi çocuk destek merkezine verildi
 
Aslen Isparta Keçiborlu nüfusuna kayıtlı olan ve geçtiğimiz günlerde Irak'ın Kuzeyi Zap bölgesinde icra edilen Pençe – Kilit harekatı kapsamında terör örgütü ile girilen sıcak çatışmada yaralanan ve dün akşam şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül, ailesinin ikamet ettiği İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.
VASİYET ETTİ
Şehidimiz Enes Özgül, şehitlik sanki içine doğmuş gibi şehit olmadan önce şehit olunca isminin Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmesini vasiyet etti. Zira, Şehit Özgül’ün Isparta’da yetiştirme yurdunda yetiştiği öğrenildi.
ANINDA YERİNE GETİRİLDİ
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül'ün ismi Isparta'da çocuk destek merkezine verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın sosyal medyadaki paylaşımının ardından, Piri Mehmet Mahallesi'nde yapımı süren merkezin inşaatının girişine "Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü" pankartı asıldı.
İL MÜDÜRÜ KÜTÜK DUYURDU
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, asılan pankartın fotoğrafı ile birlikte sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şehidin vasiyetinin yerine getirildiğini duyurarak; “Şehidimizin vasiyeti Bakanımız Sayın Derya Yanık’ın talimatlarıyla yerine getirilmiştir” paylaşımında bulundu.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °