Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık

ISPARTA 5.10.2018 11:36:00 0
Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık
Batman’ın Gercüş ilçesinde PKK’lı teröristlerin önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim, memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,  Isparta Valisi Şehmus Günaydın,  Antalya Valisi Münir Karloğlu,   Burdur Valisi Hasan Şıldak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç,  Ak Parti Milletvekili  Mehmet Uğur Gökgöz ve Recep Özel, İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİT ANNESİ SEDYE ÜZERİNDE GETİRİLDİ

Cenaze törenin yapıldığı meydana şehidin annesi Ayşe Hekim, sedye ile getirildi. İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, şehit annesini teselli etti. Sağlık ekipleri, tören boyunca şehit annesinin yanından hiç ayrılmadı.  Şehit babası Hasan Hekim ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim’in geçen ay evlendiği eşi Arzu Hekim ise tören boyunca metaneti korudu. Şehit eşini bir kadın astsubay sürekli teselli etti. Tören öncesi, şehidin yakınlarından ikisi fenalaşırken, şehit yakınlarına sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.      

TEKBİR VE DULARLA UĞURLANDI

Okunan duanın ardından şehidin cenazen namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen kıldırdı. İyi parti Milletvekili Aylin Cesur da cenaze namazında ilk safta yer tuttu.  Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi daha sonra Isparta Garnizon Şehitliği’nde vatan toprağına emanet edildi.

İLK GÖREV YERİYDİ

Geçen Eylül ayında Arzu Demiralay ile hayatını birleştiren Ispartalı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim’in,  ilk görev yerinin Batman Gercüş ilçesi olduğu öğrenildi. 




 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °