Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sedat Cican – Köşe Yazısı BİZ BİZE MAÇI, BİZİM HAKEMLERİMİZ YÖNETECEK

Sedat Cican – Köşe Yazısı BİZ BİZE MAÇI, BİZİM HAKEMLERİMİZ YÖNETECEK

ISPARTA 10.12.2021 11:23:00 0
Sedat Cican – Köşe Yazısı 
BİZ BİZE MAÇI, BİZİM 
HAKEMLERİMİZ YÖNETECEK
Ülkemizde futbolun patronu TFF’nin bu sezon 12. Kez düzenlediği ve 81 ilden 260 takımın katıldığı, 4. Lig dediğimiz BAL mücadelesi her türlü zorluk-çile-buhran-sevinç ve sıkıntısına rağmen futbolumuza renk katmaya devam ediyor.
 
İşin aslına bakarsanız YARI PROFESYONEL LİG diyebileceğimiz bu olay, futbolumuzun alt yapısı gibi görülse de, pek çok insanın da geçim ve ekmek kapısı olmakta. Yakın maziye göz attığımızda (2020-2021) pandem dolayısıyla 1,5 yıldan fazla 5360 futbolcu kardeşimiz, 700’e yakın teknik adam ve antrenör, işsiz kaldı ve meyve bahçelerinde çalışanları, ekmek fabrikalarında çalışanları, hatta alakasız işlerde çalışıp ailelerinin günlük iaşelerini çıkardıklarına şahit olduk hep beraber… 55 bine yakın aile çok sıkıntılı günlerden geçerek, bugünlere ulaştı.
 
Futbolla ilgilenen herkes bu olayın canlı şahitleri oldular. Bizler ise o günlerde Bal ligleri ve Amatör futbol ülkemizde oynanmalı diyerek verilen mücadelenin içinde olduk, pandemin sebebi BAL ve AMATÖRLER değildir diyerek hem yazdığımız spor yazı ve yorumlarda hem de TV spor programlarında bas bas bağırdık. Hatta TASK Genel Başkanı ve TFF Başkan Vekili Ali Düşmez beyi Türkiye’de ilk defa canlı yayına alıp, görüşlerini spor kamuoyuna ilk kez bizler aktarmıştık. Yine pandem döneminde Isparta olarak yeni bir şansımız doğdu. 2 takımla temsil hakkı elde etmemiz oldu. Hem Emrespor, hem de Gelendostspor BAL ligi 4. Bölge 2. Gurupta birleştiler ve ISPARTA’MIZI TEMSİL HAKKI KAZANDILAR.
 
Ve şimdi il derbisinde 12.12.2021 Pazar günü saat 14.00’de Milli egemenlik stadında karşı karşıya gelecekler. BİZ, BİZE MAÇI, BİZİM HAKEMLERİMİZ yönetecekler. TFF tarafından dün yapılan atamalara göre Isparta’mızın gururları, genç hakemlerimiz (Bölgesel hakem) Salih TAŞTEPE derbide düdük çalacak. Kıdemli Yardımcı hakem Tufan SELVİ, diğer yardımcılığını Sadık DOĞAN yapacak. 4. Hakem ise Alihan ÇALIKUŞU görev alacak.
 
Bu genç kardeşlerimiz övünç kaynaklarımız elbette. Burada bir konuyu yazmak istiyoruz izninizle. TRİBÜN-2021-68’i, geçen hafta kaleme alırken İL DERBİSİNDE EMRESPOR-GELENDOSTSPOR karşı karşıya gelecek diye belirtirken, (vallahi de billahi de içimizden) madem ki bu maç biz bize olacak, o halde maçı Hakem Triosu-Gözlemcisi, Saha komiseri hepsi bizden olsa dedik ve ( olmaz, ya… ) küçük bir kağıda şu notu düşmüştük. Emrespor-Gelendostspor : Müsabakanın hakemi Klasman hakemimiz Berkan Çetin olsa… Kıdemli Yrd. Hakem Ramazan Sağdıç, diğer yardımcı Tufan Selvi olsa. Maçın gözlemcisi Klasman gözlemcilerimizden Mehmet Arabacı hocamız olsa. Saha komiseri de Hüseyin Zengin olsa, ne kıyak olurdu değil mi? Olmayacak bir istekti olmadı da, tabii ki… Ne oldu derseniz yine genç kardeşlerimiz (Salih Taştepe-Tufan Selvi ve Sadık Doğan) görevlendirildiler. Başarılar diliyoruz kendilerine.
 
Allah kolaylıklar versin. Emre ve Gelendostspora dostça bir maç temenni ediyoruz. Hayali geçtik, gerçeklere bakalım. Haa. Bu arada Isparta’mızı futbol piyasasında, sessiz sedasız temsil eden genç kardeşlerimiz sadece bu isimlerle sınırlı değil. Bakınız bu hafta, klasman gözlemcilerimizden Ömer Kürşat TÜFEKÇİ hocamız 12.12.2021 Pazar günü saat 13.00’te oynanacak, 2. Lig kırmızı grup: Hekimoğlu Trabzon-Silahtaroğlu Vanspor maçının gözlemcisi oldu.( Maçın hakemi ise : Ayberk Demirbaş) Yine Spor Toto 1. Lig maçında, B klasman hakemimiz Berkan ÇETİN, BITCI. Timsah park stadında 11.12.2021’de, saat 19’da oynanacak Bursaspor-Manisaspor maçının 4. Hakemi oldu. (Maçın hakemi: Direnç Tonusluoğlu) Bitmedi dahası da var.
 
12.12.2021’de BAL ligi (4. Bölge 2. Gurup maçı) Konya Çumra’da, saat 14’de oynanacak olan Ç.Çumraspor-Akşehirspor maçının gözlemcisi de hocamız Şeref Basmacı olarak açıklandı. (Maçın Hakemi: Feyyaz Arıcı) İlimizi sessiz sedasız temsil eden ancak sesleri çıkmayan bu genç kardeşlerimizle gurur duymaya devam ediyoruz. Onlar futbolumuzun temsilcileri. Ve onların sesi olmaya, başarı ve başarısızlıklarında yanlarında olmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız beyler. Sağ olun, var olun. Her zaman şunu yazdık ve söyledik. “Hamitabad’ımızı-Barida’mızı – Isparta’mızı her kim, nerede nasıl, hangi makam ve görevde, yetkiyle temsil ediyorsa onların hepsi, bizim baş tacımızdır.” Futbolda da böyle. Saygılarımızla..


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °